IMG_1647

Brynt smörkola med flingsalt

viktoria.holmgren.julgodis.recept

Jullov på gott och ont, barnen går redan varandra på nerverna men kunde samsas fint när de hjälpte mig att göra årets julkolor. I år blev det brynt smörskola med flingsalt, receptet ska ni såklart få! De blev riktigt goda så detta recept ska minsann sparas till nästa år!

 

Brynt smörkola med flingsalt

50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1.5 dl ljus sirap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Bryn smöret i en kastrull, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Koka på medelvärme tills kolan blir 125 grader, häll den då i en smörpappersklädd form ca 15×20 cm och låt svalna. Skär upp och strössla med flingsalt!

brynt.smorkola.viktoria.holmgren.recept

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.