Lucka 12; berätta om någon som du saknar.

Lucka nummer 12 i Emily Dahls kalender handlar om någon man saknar. Mest saknar jag min farmor som gick bort när jag gick i gymnasiet. Jag fick aldrig lära känna henne från ett vuxet perspektiv vilket jag tycker känns så himla tråkigt. Det hade varit fint för jag vet att vi skulle gillat varandra om vi träffades idag. Jag har inga bilder på henne här i Stockholm utan bara saker som påminner om henne. Som det här hjärtat jag köpte på vintagemässan för att det ser exakt ut som ett jag fick av henne en gång men som jag tappat bort.

Och så den här lilla sparbössan i form av finaste Paddington som jag köpte i en antikaffär för nåt år sen bara för att min farmor hade exakt en sån i sitt kök. Jag älskade att titta på den när jag var liten och att få lov att lägga ner några enkronor i den då och då. Nu står den på mitt skrivbord och varje gång jag ser på den tänker jag på min fina farmor och på att hon nog skulle bli glad om hon visste att jag saknade henne och tänker på henne så ofta.

Sen saknar jag min fina vän Jenny som bor i Göteborg och som jag träffar alldeles för sällan. Men när vi väl ses är det som att vi aldrig varit ifrån varandra och vi kan prata om allt och ingenting, precis som vi alltid gjort. Äta lösviktsgodis, dricka för mycket kaffe och sitta nära varann i soffan och viska hemligheter. Jag saknar också Sofia (som även hon bor i Göteborg) och min mamma och min pappa (som bor i Malmö). Men alla de tre ska jag få träffa i helgen i olika konstellationer så det blir fint. I helgen kommer jag också att få träffa lilla Isolde och Fatima som varit i Thailand en månad och som  jag saknat helt galet mycket. Gissa vem som längtar till helgen?

Foto: den första bilden har jag tagit, den i mitten är Emmas, och den sista har David tagit.

Today the calendar is about a person who I miss. I miss a whole lot of people but most of all my grandma who died 10 years ago. I also miss my friends Jenny and Sofia, Fatima, Isolde and my mother and father. But I’m very lucky ’cause I will meet them all this weekend.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Vännen, finaste vän. Jag saknar dig också. Alltid! Har inte råd med tågbiljetter i helgen men vi ses kring nyår. Längt.

  2. Oh så fin isbana med minifigurer ,snart får jag se den på riktigt .
    Krama Mamma!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny