Lucka 15; berätta om en av dina favoritböcker.

Det här är också en sån där svår lucka. Kan liksom inte bestämma en för det finns så många och de har alla betytt olika saker i olika faser. Några favoriter de senaste åren har i alla fall varit Kärlens Historia av Nicole Krauss, Easter Parade och Revolutionary Road av Richard Yates och alla böcker av Siri Hustvedt. De är välskrivna, egna och vackra, med starka karaktärer och historier som växer sig fast.

Men det finns en serie av böcker jag alltid kommer återkomma till och alltid kommer att älska och det är böckerna om Anne på Grönkulla, skrivna av Lucy Maud Montgomery (som ju även blivit filmatiserade).

Jag tror att jag var 8 eller 9 år när jag läste dem för första gången och har sedan dess läst om dem minst 3 gånger. Så här i efterhand ser jag att de nog påverkat mig mer än jag insett, på olika plan. De har gett mig känslan av att man kan göra i stort sett vad man vill, att världen finns ute och väntar på en, som ett enda stort äventyr. De har lärt mig om utanförskapet som med åldern vänds till något annat, i form av en sorts inre styrka och en tro på sig själv. Hjälpt mig att identifiera längtan efter att uttrycka sig, skrivandet, de starka känslorna, dramatiken och så vidare. Allt det där är sådant jag alltid kunnat relatera till men samtidigt är det inte något man läser om i så många böcker i den åldern.

Åh vad jag blev sugen på att se om TV-serien nu! Måste göra det i jul. Om jag någon gång får en dotter ska jag läsa dem för henne och hoppas på att hon kommer älska dem lika mycket som jag gjorde. Har ni läst böckerna om Anne på Grönkulla? Vad har ni för minnen av dem? Det skulle vara hemskt roligt att höra.

Today I tell you about some of my favorite books. It’s very hard to choose but since I have to, I choose the ones about Anne of Green Gables, written by Lucy Maud Montgomery. I’ve loved them since I was a child and I think I always will. Have you read them? What are your memories about them? I would love to hear about it.

Fotografierna hittade jag på den här magiska sidan.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Nu har både du och Emma skrivit om Anne på Grönkulla, och jag som inte ens läst dem! Nu måste jag göra det 🙂

    1. Det måste du verkligen! Eller i alla fall se den fantastiska tv-serien.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny