Lissabon, del 4.

Här kommer lite mer bilder från Lissabon. Åh vad jag längtar tillbaka nu! Jag kan inte beskriva hur mycket. Är inte alls redo för höst känner jag. Vill ha mer sol och upplevelser och intryck, mer att minnas när vinten kommer krypande. Dag 4 såg ut såhär:

 

På dag nummer fyra var vårt mål lilla orten Belém. Där visade sig att det fanns sevärdheter såsom stora torn från sjöfararnas tid, palats med fontäner i förgrunden och ett anrikt konditori med sjukt goda kakor. Vi tog tunnelbanan dit och passade på att kolla in mosaiken som prydde väggarna där.

Väl framme i Belém möttes vi av en stor hamn.

Viktiga män som blivit avbildade på en klippa.

Där de stod och tittade ut över vattnet, som för att skydda staden.

Framför klippan var marken täckt av en gigantisk världskarta.

Tornet i Belém såg ut som något hämtat ur en spännande saga.

Näckrosor och slott = sant.

Det tjusiga palatset där Portugals president bor.

Jag fick syn på den här dörren och var tvungen att gå in och kika vad som fanns innanför.

Där låg ett litet café! Med en önskebrunn, olivträd, fikonträd och persikoträd! Helt galet fint. Tänk om man kunde springa på något sånt här hemma.

Sen var det dags att fika.

Vi ville, precis som alla andra turister, testa Pasteis de Belém. En kaka som fått sitt namn eftersom det var just på det här konditoriet den började tillverkas för 175 år sedan.

Det var SÅ gott. På riktigt. Jag kommer aldrig glömma hur gott det var. Den ser kanske inte så mycket ut för världen. Men tänk er en perfekt, frasig smördegsbotten botten, krämig vaniljkräm inuti och så att den är lite varm fortfarande. Om man ville kunde man även pudra över lite kanel och råsocker. Mums.

Sen gick vi vidare.

Förbi pastelliga hus i vanlig ordning.

Prunkande träd.

Och gamla biografer. På kvällen gick vi ut och åt skaldjursrisotto och drack vin men som vanligt fick kameran stanna kvar på hotellet då.

Day number four in Lisbon looked like this. We went to the little village Belém for some sightseeing and shopping. I ate a wonderful cake called the Belém pastrie and feel in love with some more pastel houses.

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Hej ! Blir jätte sugen på att åka till lissabon efter att ha sett dina fina bilder. Dock har vi en liten knodd på 1,5 år som får följa med i såfall. Tror du det funkar eller är det inget barnvänligt resmål? Finns det bra strand i närheten å så? MVH Jennifer

  1. Hej! Vad kul att höra. Det är verkligen himla vackert där!

   Dessvärre är det väldigt backigt och det blev mycket promenader i trånga gränder och på kullersten. För att komma till stranden fick man ta sig med buss eller tåg en bit (vi hann aldrig dit men det vi läste var att det skulle finnas jättebra stränder där) så det ligger alltså ingen i direkt anslutning till stan som det gör i t ex Barcelona.

   Det kändes inte heller som att det direkt fanns några aktiviteter för barn på de mest turistiga ställena och kanke blir det tråkigt för den lille då. Å andra sidan skulle det finnas ett stort zoo där och om man läser på lite kan man säkert hitta både det ena och det andra. Så himla svårt att säga eftersom jag själv inte har barn men googla runt lite så får du känna in!

   Hoppas du får se Lissabon nån gång snart. Om inte inte nu så kanske om ett år eller två!

   Kram
   /Linda

   1. Tack för svar! Det låter nog som att det får bli Lissabon när lillen är äldre. Men det verkar onekligen vara en himla mysig stad så ett besök får det bli förr eller senare! :)Kram !

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny