Paris dag 3; loppmarknad, Parc des Buttes Chaumont och körsbärspicknick.

Efter midsommaruppehåll och övrig tidsbrist kommer här fler bilder från äventyren i Paris! Hoppas ni gillar.

Den tredje dagen i Paris var en tisdag och jag var sjukt sugen på att gå på loppmarknad. På vardagar brukar det inte finnas några marknader i Paris men till min stora lycka hjälpte google mig att hitta en som jag aldrig hört talas om. Dessutom låg den bara fem minuters promenad bort från vårt hotell. Snacka om att ha tur!

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Place D’Aligre hette den.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Där kunde man hitta det mesta mellan himmel och jord. Som hattar.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Gamla menyer från restauranger som sedan länge är borta.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Vintagekläder.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Porslin i travar.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Vackra, franska vykort.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Och ännu mer porslin.

rosor, blommor, flowers, roses, paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Bredvid själva loppmarknaden fanns en frukt- och blomstermarknad och också flera stånd där de sålde oliver ur fina förpackningar och annat som man vill ta med sig hem till sitt kök. Kan verkligen rekommendera den här marknaden! Den var lite skitig på sina håll men det tycker jag bara är en del av charmen.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Eftersom det var den varmaste dagen hittills på resan bestämde vi oss för att utnyttja detta faktum. Vi styde kosan mot parken Parc des Buttes Chaumont som jag hört så mycket bra om.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Det är bland annat i den här parken som scener ur filmen Kär i Paris med Audrey Hepburn och Fred Astaire utspelar sig. Bland vattenfall och grönskande kullar. Bara en sån sak.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Vi hade köpt med oss picknick och slog oss ner i gräset. Körsbär och baguetter var ett stående inslag på resan.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Sen gick vi vidare. Hittade ett perfekt ställe vid en liten damm att sitta ner och läsa på.

paris, resa till paris, tips paris, guide paris, parisguide, marknad paris, place d'aligre, park paris, stor park paris, parc buttes de chaumont, parc buttes de chaumont paris, loppis paris, volang paris, volang-linda paris,

Jag tog då och då en paus från boken. Tittade på folk och smygfotograferade söta barn med ballonger, som hämtade ur en fransk film.

Här hittar ni bilder från Paris, dag 1 och Paris, dag 2.

Day number 3 in Paris! We went to the market Place D’Aligre which I liked a lot. I’ve never been there before but it turned out to be opened every day of the week and also was located just a five minutes walk from our hotel. I was very happy about that. Then we took the metro to Parc des Buttes Chaumont for a picnic.

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny