Volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här

Enkel och söt smulpaj med rabarber.

Enkel och söt smulpaj med rabarber.

Nu är det sista veckorna som det finns rabarber kvar att köpa i butikerna och att plocka i rabatterna. Därför passade jag häromdan på att svänga ihop en superenkel smulpaj med rabarber. Det finns nästan inget som går snabbare att göra och heller inget som är så gott.

Smulpaj med rabarber

smulpaj, recept smulpaj, recept smulpaj med rabarber, rabarberpaj, recpept sommarpaj, enkel smulpaj, enkel smulpaj recept, volang, recept volang, volang blogg,

Du behöver:

3 stjälkar rabarber

1,5 dl strösocker

1,5 msk potatismjöl

100 g smör

3 msk strösocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

smulpaj, recept smulpaj, recept smulpaj med rabarber, rabarberpaj, recpept sommarpaj, enkel smulpaj, enkel smulpaj recept, volang, recept volang, volang blogg,

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Ta åt sidan när det blandats ihop.

Skölj rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Blanda med 3 msk strösocker och potatismjölet.

Lägg rabarbern på botten av en smörad form och häll havregrynsblandningen över. Grädda på 225 grader i 15-20 minuter.

smulpaj, recept smulpaj, recept smulpaj med rabarber, rabarberpaj, recpept sommarpaj, enkel smulpaj, enkel smulpaj recept, volang, recept volang, volang blogg,

Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller – ännu hellre – med vaniljglass som du smaksatt med några stötta polkagriskarameller.

En  garanterad succé!

Here’s a simple and delicious recipe for rhubard crumble pie. Click the translation button for reading it in your language! 

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Rabarberpaj är verkligen supergott! Ett tips är att också ha på ett par nypor kanel på rabarbern, inte supermycket bara så att det ger fin smakbrytning.
    http://www.fridolinfixar.blogspot.com

  2. Beautiful recipe and pictures. I’m saving it in my file <3.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny