What are you doing New Years Eve?

Nu är det snart dags för nyår! Och med det kommer ju inte bara förhoppningar och nyårslöften utan också ett behov av inspiration till tjusiga dukningar, festliga desserter och goda drinkar. Eller hur? Så det tänker jag att det här inlägget får handla om. Här kommer mina bästa tips inför nyårsfesten, middagen eller nyårsminglet.

Champagne känns ju som en självklarhet på nyår. Något av de bästa jag vet är champagnedrinken Bellini. Enkel att göra och himla god att dricka. Blanda bara champagne med någon tesked persikopuré av komserverade persikor som du mixat själv. Eller blanda några goda drinkar åt gästerna! Servera dem ur udda glas på en silverbricka och dekorera med till exempel lavendel eller färska bär.

På min favoritmatblogg What Kate Ate hittar man de här goda snittarna med räkor, chevré och gröna ärtor. Även en rätt med granatäpple och kyckling smo ser väldigt god ut bjuds det på där. Eller varför inte duka upp till en plockbuffé med till exempel olika sorters snittar, minipizzor och en bakad brietårta? Bara för gästerna att plocka vad de gillar!

nyårsdukning

dukning till nyår

Vill man duka tjusigt till festen eller middagen kanske de här bilderna kan inspirera. Hittade hos Style me pretty, Så fint jag vill och Ruffled Blog. Nyår behöver inte innebära guld och glitter utan kan lika gärna, som här, bestå av spetsar, blommigt porslin och blåa toner. Festligt och inbjudande så det förslår.

bailyespannacotta

Hos Linda Lomelino hittar man recept på smarriga desserter till nyår. Som till exempel Pannacotta med Baileys.

tiramisutrifle

Och Tiramusi Trifle. Jag älskar verkligen Trifle! Det är liksom en dessert i flera olika lager som är både enkelt att göra, fin att se på och , såklart, otroligt god att äta.

Förra året ställde jag och min kille till med stor nyårsfest i nya lägenheten och det dracks champagne till långt in på natten. Det här året blir det – av förklarliga själ – lite lugnare. Men lite festligheter hoppas jag på ändå. Vi får se vad det blir av det hela. Att vi ska fira i goda vänners lag är i alla fall ett som är säkert.

Vad ska ni göra?

Klicka på bilderna för att komma till källan.

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Förra nyårsafton var supertrevlig och ni hade som vanligt fixat jättefint hemma. Hoppas ni får ett fantastiskt nyår och att vi ser mycket mer av varandra 2014. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny