Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist och influencer. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken tillsammans med min vän Louise Lemming och ihop med Mia Anderberg – driver och administrerar jag den här sajten, Lovely Life.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Instagram: @volanglinda

Min portfolio hittar du här

Godaste rabarberbullarna med mandelmassa och kardemumma.

Till Chaplins namngivning bakade jag – bland annat – de här väldigt goda rabarberbullarna med mandelmassa och kardemumma. Så himla perfekta att göra när man ska bjuda många – eller om man bara vill ha frysen full med godsaker att plocka fram då och då.

Receptet kommer från Mitt Kök från början men jag har modifierat det lite (till det bättre).

bulle2

Rabarberbullar med mandelmassa och kardemumma

20 st stora bullar eller 35 st små

Du behöver:

1 pkt jäst för söta degar

100 g margarin eller smör

3 dl mjölk

3/4 dl ljus sirap

1 ägg

4 tsk mald kardemumma

1/2 tsk salt

10-11 dl vetemjöl

Fyllning 1:

 200 g mandelmassa

100 g margarin eller smör

3 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning 2:

200 g rabarber (2 stjälkar)

3/4 dl ljus sirap

bulle3

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.

Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 (eller 35 beroende på hur stora formar du har) jämnstora rutor.

Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.

Lycka till!

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Men dessa måste jag ju bara testa! Maken min ääääälskar rabarber och jag mandelmassa, känns ju som det borde bli en hit då! Finfina bilder också, du är så full av inspiration!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist och influencer. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken tillsammans med min vän Louise Lemming och ihop med Mia Anderberg – driver och administrerar jag den här sajten, Lovely Life. Kontakt: volanglinda@gmail.com Instagram: @volanglinda Min portfolio hittar du här

Senaste inläggen på Lovely Life

Lansering av Quod doftljus.

För ett litet tag sedan lanserades nya varumärket Quod, sina handgjorda, veganska doftljus gjorda i helt unika svensktillverkade porslinsbehållare. Doftljusen finns än så länge i

0
Läs mer »

Samarbeta eller inte samarbeta?

Detta inlägg innehåller annonssamarbeten. Allt som ofta haglar det kommentarer kring influencers samarbeten vara eller inte vara. För ett tag sedan röt Clara ifrån och

3
Läs mer »

Sputnik

  Ja nu har jag tagit mig tid att sätta upp den magiska sputnikstjärnan jag köpte förra året hos Artilleriet. Det är fortfarande en favorit,

2
Läs mer »
Stäng meny