Gotland del 1; loppisrunda, citron- och marängpaj och blommande vallmofält.

Här kommer första delen av bilderna från Gotlandsveckan!

g20

Vi anlände till huset vi hyrt på lördagseftermiddagen efter en ganska så smidig resa. Förutom att vi fick gå upp 03.45 för att hinna med pendeln som skulle ta oss till båten så flöt det på bra. Men det var i tidigaste laget får jag väl ändå lov att säga. Nåväl.

Väl framme blev jag helt tagen av det sjukt fina huset. Som ett riktigt Anne på Grönkulla-hus såg det ut. Med blommande rosor växandes i runt varenda knut. Dessvärre missade jag att ta en helhetsbild av huset men ni hittar en någotsånär tydlig här. Magiskt var det i alla fall.

g8

När alla hade anlänt blev det till att ligga och vila och leka på den stora gräsmattan. Här är det Isolde, John och Chaplin som umgås. På kvällen grillade vi och planerade för allt som vi ville skulle hända under den kommande veckan och gladdes åt att vi äntligen var här.

g18

Dagen därpå hade vi bestämt att vi skulle viga åt Gotlands alla loppisar. Så med gotlandstips.se i telefonerna och alla ögon spanandes efter loppisskyltar gav vi oss av. Hamnade bland annat i en tjusig trädgård som såg ut så här.

g15

Och i en prylbod.

g16

En del av gänget på jakt efter fynd.

g14

Körde förbi vallmofält…

g13

… på vallmofält. Hur fint? Kan inte fatta hur något kan vara så vackert. Men jag hittade inte så mycket alls på de där loppisarna faktiskt. Tyvärr. Men jag införskaffade en Kitty-bok i alla fall. För nostalgins skull. Älskade Kitty-böckerna som barn nämligen.

g12

Dagen därpå började med en promenad för att få lille Chaplin att somna i vagnen. Vi passerade kor.

g10

Och övergivna, lite mystiska trädgårdar.

g11

Sommarblomster.

g9

Och väderkvarnar. Så himla fint var det där vi bodde alltså! Låg mellan Klintehamn och Hemse för den som kan sitt Gotland.

g2

På kvällen var vi bortbjuda på middag! Hos fotografen Lina Eidenberg Adamo och hennes Filip. Även Elsa och Pontus var där.

g21

Och de här coolingarna. Emma och Isolde.

go4

Det växte vinbär i trädgården.

g6

Och så fanns det gungor! En stor.

g7

Och en lite mindre. <3

g1

Efter maten (sjukt god grillad lax med en somrig sallad till ) var det dags för dessert.

gotland01

Min bästa dessert dessutom; citron- och marängpaj som Elsa och Pontus bakat. Den var galet god.

g17

Efter maten var det dags för den här lille personen att sova.

g3

Och vi satte oss i bilen och åkte tillbaka till huset medan kvällssolen sänkte sig över Gotland och ängarna liksom glittrade så här fint.

translation

This is what the two first days on Gotland looked like! The sun was shining and the nature was magical. We went on a flea market road trip, had dinner with friends and saw the sun go down and the fields glitter like gold.

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny