Finast i veckan; om vackraste papperspysslet, jordnötsfudge och Fars Dag.

Ännu en vecka har gått och här kommer min sammanfattning av den. Vecka 44 närmare bestämt. Håll till godo!

lotta1

lotta2

lotta3

Fina Drömma-Lotta har blivit med blogg – igen – och jag ser verkligen fram emot att följa henne! Har varit trogen följare ända sedan hon hade sin butik (Drömma) i Göteborg och jag drömde om att att bli just precis som henne. Klok, vacker, inspirerande och med världens finaste butik.

Ett bra tag har man kunnat följa henne och hennes vardag på instagram (@drommalotta) men nu blir det helt enkelt mer av allt och det tror jag kommer bli hur bra som helst.

Bilderna är tagna av Nanna och är sådant som blev över när hon och Nina (Le Kiosk) gjorde ett hemma-hos för Amelia.

stol1

stol2

Amelia tipsar om att de klassiska – och ack så fina – Thonetstolarna nu även finns för barn och bebisar. Smakar det så kostar det men det är ju helt klart något att leta efter på Blocket om något år. Stolarna finns bland annat på Artilleriet.

Skåpet_6

Och apropå barn så håller min fina vän Lollo (Vintageprylar.se) på och fixar för fullt hemma. Vi väntar nämligen alla (och inte minst jag) med spänning på den lilla vännen som ska titta ut om drygt en månad. Åh som jag längtar! Blir alldeles tårig bara jag tänker på det för att det kommer bli så fint. Det är liksom inte förrän nu – när jag har barn själv – som jag verkligen, verkligen förstår vilket mirakel det är. Och hur underbart det är att få lov att lära känna den där lilla personen som bott i ens mage så länge. Ja, tårig var ordet.

Hursom. det här ljuvliga gamla skåpet har plockats fram ur ett garage och får nu agera världens finaste klädskåp till Lollos bebis. På Lollos blogg kan man läsa om hela DIY-projekter när hon målar och tapetserar klädskåpet. Himla inspirerande. Hon kan den där Lollo.<3

kök1

kök2

kök3

Matbloggaren Made by Mary har börjat så smått med julbaket i veckan och postar ett härligt recept på jordnötsfudge. Något som jag bara måste testa! Är helt galen i både jordnöttsmör och fudge så det kan ju inte bli fel med den här kombinationen. Dessutom bjuder hon på finfin köksinspiration när hon önskedrömmer om sitt framtida kök.

boråstapeter falsterbo II

boråstapeter falsterbo II

falsterbo_ii_koll_3

boråstapeter falsterbo  II

Boråstapeter släppte i veckan sin kollektion Falsterbo II som ser fin ut. Inte direkt några större utsvävningar, vare sig i kollektionen eller stylingen av bilderna – men det känns precis sådär snällt, romantiskt och lite lantligt som Boråstapeter är så bra på. Och det räcker gott tycker jag.

s1

s2

s02

s3

Sofia på fina bloggen Strawberry Dreams har pysslat loss i helgen och klätt in askar i vackra papper. De ljuvligaste av papper hittar du – så klart – hos Mokkasin. Ett tips är också att kolla efter stuvar på loppis och i tapetbutiker, där kan det finnas mycket guldkorn.

chaplin

Och sist men inte minst är det ju Fars Dag i dag. En dag som vi firar för andra gången (!) här hemma. Å Chaplins vägnar mest så då klart. Men faktiskt för min egen del också. För jag har ju haft den stora turen att hitta världens snällaste, roligaste och mest kärleksfulla pappa till mitt barn. Och det är ju helt klart något som måste firas. Denna gång med fruktost på sängen, paket och äppelpaj till fikat.

Hoppas ni har en fin söndag därute!

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Åh vad fint! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny