Nypontips?

I dag på vägen hem från förskolan fick jag ett infall och började plocka nypon från alla överfulla nyponbuskar. Med viss hjälp från lille Chaplin. Han fick lägga dem i vagnen medan jag plockade snabbt som tusan innan han skulle hinna tröttna haha. Hur som. Vi kom hem med en hel massa nypon som jag funderar på att torka och ha i t ex yoghurt.

IMG_0641

Det sägs ju att de är något av det nyttigaste man kan äta och det kan min något trötta kropp verkligen behöva tänker jag. Någon som har något annat förslag kanske?

translation

I picked a lot of rose hips today. Any ideas how to use them? I’m thinking of drying them and eating them for breakfast with yoghurt. But if you have some other suggestions I’d be happy to hear them!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Emma

    Evelinas ekologiska hade många fina tips, om jag inte minns fel 🙂

  2. Annelie

    Nya numret av Lantliv mat o vin finns en hel drös med fina recept gjorda på nypon. Gjorde själv kolasnittar med ingefära som bl.a. har nyponmjöl i smeten. La ut en bild på mitt Instagram anneliewenngren

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.