Månadens lista – oktober

Nu var det alltför länge sedan som jag tog mig tiden att knåpa ihop en Månadens lista. Det där bra initiativet som Tant Johanna startade om ni minns? Här kommer därför månadens lista för oktober.

SKOR

autumn shoes

Någonstans på vår stökiga vind vet jag att det finns ett par sådana här skor. Inköpta på någon rea förra året. De tänker jag vore helt perfekta nu. Hoppas på att hitta dem innan snön kommer…

FRISYR

alexa chung

Att boka klipptid står på ”att göra”-listan just nu och antagligen blir det den här bilden – på Alexa Chung – jag tar med mig till frisören. Har säkert nämnt det här innan men jag har alltid med mig en bild på Alexa Chung till min frisör haha. Tycker ständigt att hon har de mest perfekta frisyrerna så det blir helt enkelt lättast så.

CITAT

birthday

Det här kanske? Gillar tanken!

KAFFEKOPP

kopp nordic sea le kiosk

kopp nordic sea le kiosk

Älskar koppen Nordic Sea från Le Kiosk. Den verkar dessvärre vara slut i sortimentet just nu men kanske kommer den in igen lagom till min födelsedag om någon vecka. Skulle mer än gärna byta ut de koppar från Swedish Grace som jag har hemma just nu. Får mest ont i magen när jag dricker ur dem när jag vet hur det gått till när de tillverkades. Sorgligt när ett så stort företag – som jag trodde var ett bra sådant – inte lever upp till sitt rykte.

BOK

ett eget rum virginia woolf

Jag och min lilla bokklubb ska ha höstens första möte nu i veckan och jag är mycket peppad. Högt upp på min önskelista över böcker att läsa är Mot Fyren och Ett eget rum av Virginia Woolf. Har ni läst dem?

MAT

 moules dagmars kitchen

Hittade ett härligt recept på en soppa med kronärtskocka och blåmusslor via Dagmars Kitchen. Hur gott? Älskar musslor! Så gott, enkelt och billigt – och dessutom inget som utgör ett hot mot miljön att äta.

MUSIK

 det kommer aldrig vara över för mig

Min fina kille lyckades få biljetter till oss till konserten med Håkan Hellström i juni. SÅ kul! Så just nu peppar jag lite för den genom att lyssna på Det kommer aldrig vara över för mig. En skiva som verkligen växt sen jag först hörde den. Annars går låten A town like Alice av Azure Blue alltid varm i mina lurar. Finaste låten.

RESMÅL

 Coney-Island-Foto-Emily-Dahl-10

Coney-Island-Foto-Emily-Dahl-25

New-York-7-Foto-Emily-Dahl-8

New-York-5-Foto-Emily-Dahl-33

New-York-3-Foto-Emily-Dahl-16

New-York-6-Foto-Emily-Dahl-24

Ja att se bilderna från Emily Dahls bröllopsresa gör ju inte direkt min längtan till New York mindre. Har ni läst hennes blogg på sistone? HELT magiska bilder! In och kika om ni inte gjort det.

KLÄNNING

 0333908002_32_0

Tänker mig att en sådan här typ av klänning skulle kunna bli en sådan jag bosätter mig i under hösten. Bra längd, fin färg och skön passform. Just den på bilden kommer från COS.

Tack än en gång för inspirationen till listan Johanna!

translation

Here’s the traditional post called List of the month. A project that interior blogger Tant Johanna started in the beginning of the year. And now it’s come to this month; October. Click the translation button for reading it in your language. 

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny