Finast i veckan; en oktoberbukett, ett inspirerande hemmakontor och ett magiskt recept

Inlägget Finast i veckan har härmed återuppstått från vad som först var en sommarvila men som sedan bara blev en allmän vila. Så trist. Jag har saknat att skriva dem. Det är alltså ett inlägg som publiceras i början av varje ny vecka och som sammanfattar det jag tyckt varit finast under veckan som gått. På bloggar i Sverige och utomlands, på instagram och i form av pressreleaser och annat. Lite så.

Håll till godo!

bukett-oktober_kristin_-lagerqvist-3076

bukett-oktober_kristin_-lagerqvist-3096

Kristin och Johanna har plockat ihop den tjusigare av buketter på tema höst. Med finheter som amaranthus, krysantemum, korallranka, viburnum tinus och blodtopp. Älskar dessa bilder! Så himla tjusigt och vackert komponerat.

hopkok_lisa_Kristin_-lagerqvist-5011

hopkok_lisa_Kristin_-lagerqvist-5000

anna malmberg

Samma duo har också varit hemma hos konstnären Lisa Burenius och blivit bjudna på en höstig dryck som går under namnet Lisas hopkok. Måste testas! Speciellt i dessa förkylningstider.

tant johanna sovrumstapet

tant johanna sovrumstapet

Och apropå Tant Johanna bara måste jag få med dessa tjusiga bilderna av hennes nytapetserade sovrum. Hur fint?

nyponlatte2-700x987

torkadenypon-700x479

nypon-700x1050

I min jakt efter saker att göra med alla de nypon jag plockade häromveckan ramlade jag över ett recept på Nyponlatte med kanel och vanilj. Det är Karoline på Det gröna skafferiet som gjort receptet och det låter onekligen hur gott som helst. Karoline är för övrigt också en av två programledare för SVT:s nya matprogram Vegorätt som börjar sändas nästa år. Så kul! Jag kommer att sitta klistrad vid detta program.

anna malmberg

anna2

anna malmberg

Anna Malmberg delade med sig av bilder från sitt hemmakontor och som vanligt är hennes bilder alldeles magiska. Massvis med fin inspiration för de av er som vill förnya lite på kontoret eller i skrivbordshörnan.

odla ekollon

odla ekollon

Little miss fix it tipsar om att plocka in såväl ekollon och kastanjer för att låta dem gro inomhus. Bra tips! Jag kommer helt klart att prova detta! In och kika på Saras blogg för att läsa mer om hur man gör.

banana

Peanut-butter-banana-cups-640x427

Banana-peanut-butter-cups-HonestlyYUM-640x960

Sist men inte minst måste bara tipsa om ett recept jag hittade i går och som verkar helt fantastiskt. I alla fall för mig som älskar kombinationen jordnöt, banan och choklad. De går under det ljuvliga namnet Peanut Butter Banana Cups. Ja ni förstår ju. Recept och bilder kommer från bloggen Honestly Yum.

 Hoppas ni gillar att de här inlägget återuppstått nu. Lovar att köra varje vecka från och med nu!

translation

The traditional blogpost Favorites of the week is here again! I hope you like it. Please click the translation button for reading it in your language. 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Underbart inlägg! Ser redan fram emot nästa vecka. Kanske gör en egen variant om du inte misstycker?

  2. Det gillar vi verkligen! Din blogg är så inspirerande

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny