DIY; plantera i äggskal

I dag efter jobbet har tänkte jag ta med mig lille Chaplin för att gå och köpa fröer. Sen ska vi hem och odla! Tror att han är i perfekt ålder för att kunna tycka att det är spännande nu (snart 2,5 år). Tänker mig främst krasse –men kanske också tomatplanta, ärtor och chili.

odla

I jakt på inspiration hittade jag dessutom ett så fint tips; att plantera i äggskal. Förutom att det är billigt och mijlövänligt ska det tydligen växa extra bra i skalen tack vare att det finns näring – som kalk – kvar i äggskalen.

odla

Sen är det bara att sätta ut äggskalet med plantan i direkt i jorden – i en större kruka – när den växt till sig. Smart va?

eastersucculentgarden11

Får återkomma med bildbevis sen!

     odla i aggskal

De fina bilderna där man använt äggskalen för att plantera suckluenter kommer från Le Robins Nest.

0

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Men åhhhh! Du är väl den allra finaste, Linda!! Tack snälla du, blir alldeles rörd här. Mitt i natten och jag ligger här jetlaggad och dan, och så hittar man detta ❤️ Så himla fint! Tack och puss! Sofia

    1. Haha vad fint! Mitt i jetlaggen och allt:) Tack själv bästa du! <3

  2. Så himla peppigt och bra inlägg! Jag följer redan Sofia och Clara, men dom andra två måste jag kolla in på en gång. Tack för inspirationen! 🙂

  3. Vilket underbart inlägg! Jag älskar att läsa om inspirerande kvinnor och du är definitivt en av dem. <3

  4. TACK =) du anar inte vad glad jag blir för dessa fina ord Linda. Beröm från dig sätter jag enormt stort pris på. Tack detsamma för lovebombingen. Du förtjänar det i lika hög grad själv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny