4 kvinnor som inspirerar mig

I dag är det den Internationella Kvinnodagen. En dag som jag tycker är väldigt viktig att uppmärksamma – av ungefär tusen anledningar! Därför tänkte jag att det kunde vara kul att lyfta fram 4 kvinnor som inspirerar mig. Och som faktiskt gjort mig till en lite modigare person än jag skulle varit om de inte funnits – både privat och som yrkesperson.

Om ni inte redan hittat till dem tycker jag att ni ska göra det nu!

Nanna von Berlekom

sa fint jag vill

nanna kristin lagerqvist  sa fint jag vill blogg

Nanna är en så väldigt klok och smart person som jag är väldigt glad över att ha lärt känna. Hon driver webbshopen Le Kiosk, har två barn och bloggar på Så fint jag vill. Hon är en sådan person som vågar hoppa även när det känns läskigt och det beundrar jag. Dessutom är hon stilsäker som få och ta sjukt fina bilder. En stor inspiration såväl privat som jobbmässigt!

Sofia Jansson (Mokkasin)

MX8A9295-1000x1295

Sofia Jansson

27012016-namnlöst-128-1000x667

Sofia är en ständig källa till inspiration för mig (och många, många fler). En kvinna med tusen projekt på gång – vilka hon genomför briljant gång på gång. Vet till exempel ingen som är så bra på DIY;s som den här personen! Hon driver fantastiska webbshopen Mokkasin som verkligen inspirerar mig– både bildmässigt och på sättet hon väljer sina leverantörer. Dessutom har hon fyra barn som får hänga med på såväl jobbresor och storstadssemestrar.

Det känns som att det inte finns något som står i vägen för den här personen och jag älskar det. Tanken på att allt är möjligt bara man vill det.

Hanna Wendelbo-Hansson

  sandberg trendrapport 16

hanna wendelbo

sandberg wallpaper trendreport

Hanna Wendelbo-Hansson är kreativ chef på tapetföretaget Sandberg. Hon har så mycket energi att det smittar av sig bara man tittar på henne och det är minsann ingen dålig egenskap. Dessutom är hon otroligt ödmjuk, smart och väldigt trevlig. Hon har också en underbar fingertoppskänsla i allt det kreativa hon tar sig för – oavsett om det handlar om att rita tapeter, skapa vackra blomstermandalas eller sätta ihop trendrapporter (se bilderna ovan).

Dessutom är det hon och maken Martin som dragit igång fantastiska projektet Designhjälpen där butiker, formgivare och illustratörer skänker sina alster till välgörenhet.

Clara Lidström

underbaraclara

underbara clara

underbara clara Clara – Underbaraclara – var en av de första bloggarna jag började läsa. Och det är också den blogg jag fortsatt läsa år efter år. Tycker hon håller en så bra nivå på sina inlägg och också en bra gräns mellan privat och personligt. Dessutom har hon sunda värderingar när det kommer till såväl feminism som till sitt arbete. Hon är heller inte rädd för att skapa debatt – något som jag verkligen beundrar och också delvis avundas. Clara är också väldigt bra på  att ge konkreta tips om hur man – som ung tjej – driver sitt eget företag vilket är guld värt i den här världen.

Tusen tack för att ni gör det ni gör!

Och hos ELLE hittar ni ännu flera fantastiska förebilder. Så härlig läsning!

(Klicka på bilderna för att komma till källan).

translation

Today is International Women’s Day. A day which I think is very important to pay attention to – of about a thousand reasons! So I thought it might be fun to highlight four women who inspire me. And that actually made me a little braver person than I would have been if they existed – both personal and professional person. Enjoy! (Click the translation button for reading it in your language).

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny