Vad är det egentligen jag jobbar med?

Jag fick en fråga här på bloggen häromdagen om vad det egentligen är jag jobbar med. Och det var ju en väldigt bra fråga tycker jag. Så här kommer ett LÅNGT svar på den frågan.

presenter

Jag frilansar alltså på heltid sedan i februari förra året när min son Chaplin (snart 2,5 år) började förskola. Sedan dess har jag jobbat som stylist inom inredning och mat på 50% och jobbat med vintagebutiken, webbshopen och eventkonceptet Vintagefabriken (som jag är delägare i) på 50%.

dukning sommar

Sedan dess har jag – i mitt jobb som stylist – haft uppdrag för kunder och tidningar som t ex Electrolux, Clas Ohlson, Granit, TraderaAmelia och ELLE Mat & Vin.

drinkar rosmarin

Då har jag gjort styling inom både inredning och mat och jobbat med flera fantastiska fotografer. Bland annat Emily Dahl (bild 1, 2 och 3) och Anna Malmberg (bild 4).

inredning vintage

Planen är att fortsätta med detta upplägget under 2016. Och förhoppningsvis blir det ett lika spännande år som 2015. Kanske lite mer strukturerat och lite mindre stressigt dock. Kan känna att jag bottnar mer i uppgiften att vara stylist nu. Att jag känner mig tryggare, har bättre självförtroende och vet när det blir för mycket på en gång.

volang-linda

I bland får jag också vara med på bild – mycket eftersom jag har den här bloggen och att folk är nyfikna på vem jag är och hur jag bor och så vidare.

volang vardagsrumVilket så klart är väldigt roligt! Och också lika ovant och konstigt varje gång haha.

volang-linda hemma hos

Så här såg det till exempel ut när Amelia Widell och Ulrika Randel (17 doors) var hemma hos oss på Kungsholmen förra sommaren och tog bilder till Lovely Life.

vintagefabriken

Vid sidan om detta driver jag alltså Vintagefabriken ihop med Louise Lemming. Från början var också Emma Sundh med men när hon fick barn bestämde hon sig för att sluta på Vintagefabriken. Så nu är vi bara två! Men vi är fortfarande bra kompisar alla tre och kommer antagligen göra flera roliga projekt ihop i framtiden. Vilket känns väldigt fint.

kalasbricka_svart_web(2)

Jag och Lollo vill att Vintagefabriken ska kännas som en godisbutik – fast med inredning och kläder. Vi blandar gärna vintage och nytt – så länge de nya varorna är schysst producerade och håller en hög kvalitet. Det får också gärna vara sådant som inte synts på så många ställen tidigare.

hangselbyxa vintagefabriken

I bland får vi också möjligheten att förverkliga våra drömmar inom ramarna för Vintagefabriken. Som när vi tog fram vår alldeles egna barnkollektion Mini with Vintagefabriken förra hösten (som jag skrev om här).

wedding couple

Då och då får vi också göra andra saker än att driva butik. Som att anordna kurser i hur man viker origami, fotografi, eller hur man inreder med vintage.

wedding

Vi har också stylat bröllop och gjort roliga samarbeten med andra företag. Som t ex när vi förra året gjorde ett jobb ihop med tapetföretaget Photowall på tema vintagebröllop och papperspyssel.

chaplin

En av de bästa grejerna med att vara sin egen chef är att man – för det mesta – kan lägga upp sina arbetsdagar som man vill.

jobbapastan6

Som häromdan när jag jobbade på stans finaste fik med min kompis.

namngivning volang

Eller när jag kan hämta Chaplin tidigare på förskolan en dag om solen skiner och jag har lyckats jobba undan en massa grejer. Det är lyxigt!

Har ni några frågor om hur det är att vara egenföretagare? Fråga gärna så lovar jag att svara så gott jag kan!

translation

This post is about how it is to work as a freelance stylist and running my vintageshop The Vintage Factory in Stockholm. Click the translation button for reading it in your language.

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Min brorsa döptes där, tyvärr blev den övergiven innan jag var född. Men kanske skulle flytta tillbaka…

  2. vilket drömhem. jag fick veta idag när jag pratade med min vän om hem att pryttliga hem är ett tecken på en kreativ själ. hm, kan kanske stamma. himla vackert är det i alla fall! kram

    http://www.lilyofmyvalley.blogspot.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny