Finast i veckan; en grön spaljé, Florence och inredningstips

Förra veckans finaste i bloggosfären – enligt mig – var bland annat en grön spaljé man kan göra själv, en resa till Florence och 40 grymma inredningstips.

spalje-pinnar-grenar-03-matildigt

 spalje-pinnar-grenar-06-matildigt

Fina bloggen Matildigt.se tipsar om något så fint som en spaljé av grenar. Smart! Nu känner jag ju (tyvärr) mig själv bra nog för att veta att jag – antagligen – inte kommer ta mig tid för att göra detta. Men jag gillar idén!

Och så fick det mig att inse att en spaljé vore superfint på vår balkong. Och tydligen kan man spika i betong/tegel bara man har rätt typ av spik. Man lär sig något nytt varje dag eller hur var det nu?

Kroppsskrubb med Matchapulver

Evelinas Ekologiska inspirerar som vanligt med fantastiska inlägg. Detta med ett recept på en kroppsskrubb – baserad på matchate, socker och mandelolja – verkar underbart.

overnight oats

Och apropå recept – men denna gång något man kan äta – hittade jag detta recept i går på en Overnight oat. En form av gröt baserad på havregryn och mandelmjölk (eller någon annan mjölk från växtriket man gillar). Den står i detta nu i mitt kyl och väntar på att bli uppäten i morgon bitti. Ska bli kul att se om jag gillar det! Någon som provat? Bild och recept via Lugn och fin.

florens2_kristin-Lagerqvist-6184

florens2_kristin-Lagerqvist-6410

florens2_kristin-Lagerqvist-6162

florens2_kristin-Lagerqvist-6215

Min bloggranne Krickelin har varit i Florens (ihop med Johanna Bradford) och hennes bilder därifrån är hämtade ur en annan värld. Så tjusigt! Florens är för övrigt en av vackraste städer jag någonsin varit i (var där på en tågluff efter gymnasiet) och har längtat dit sedan dess. Rekommenderas!

Krukmakargatan-38-copyright-2016-Anna-Malmberg-04

Krukmakargatan-38-copyright-2016-Anna-Malmberg-10

Krukmakargatan-38-copyright-2016-Anna-Malmberg-29

Krukmakargatan-38-copyright-2016-Anna-Malmberg-14

Förra veckans drömhem måste ha varit den lägenhet som stylisten Emma Wallmén nu säljer via Fantastic Frank. Foto av Anna Malmberg. Låter bilderna tala för sig själv…

kitchen inredningstips

Elsa Billgren bjöd i veckan på sina 40 bästa inredningstips. Snyggt jobbat! Massvis med enkla, roliga tips på hur man med enkla medel förnyar hemma om man är på det humöret.

translation

Some of my favorite posts from last week. Beautiful pics from Florence by Krickelin, the gorgeous apartment of Emma Wallmén and some nice recipes. Read more by clicking on the links!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny