7 inredningstips för dig som vill budgetfixa hemma

I inlägget där jag bad er berätta mer om vilka ni är som läser (tusen tack för alla fantastiska svar förresten!) var det några av er som bad om tips på hur man kan inreda när man bor i hyresrätt eller vill budgetfixa hemma. När man inte får/har råd eller tid att riva ut skåp, måla golv osv utan måste vara lite mer varsam när man fixar hemma.

Jag har själv bott i hyresrätt i många år (innan vi fick möjlighet att bo i vår nuvarande lägenhet) och alltid velat fixa mer än man egentligen fick. Så här kommer lite handfasta tips på sådant som man kan göra för att göra sin hyresrätt mer till ”sitt eget” hem – eller om man vill ändra på vissa detaljer hemma på ett snabbt och enkelt sätt!

volang kok

1. Måla köksluckor. 

Vårt nuvarande kök har ganska gamla skåp och lådor (relativt lika sådana som är standard i hyresrätter). Vi har inte haft råd eller tid att byta ut dem – och de fyllt sitt syfte ändå. Därför har jag målat dem med en helt vanlig lackfärg (skumgummiroller rekommenderas) och sedan bytt knoppar på dem – för att göra dem lite roligare att titta på. Enkelt och – ganska – snabbt fixat!

volang kok2

2. Måla kakel eller använd kakeldekor.

En sak som inte syns på bilderna från vårt kök är att kaklet egentligen är mörkbrunt med vita mönster på á la 70-tal. Eftersom det inte riktigt är min kopp te har jag köpt kakeldekor och fäst på originalplattorna. SÅ smart tycker jag! Dessutom väldigt billigt. Det går också bra att måla kakel om man så önskar.

volang kok3

3. Griffelstickers eller griffeltavelfärg till kylen.

Kylen kan man snabbt och enkelt göra lite roligare med hjälp av griffelstickers från t ex Granit. Den som vill målar kylen med griffeltavelfärg med hjälp av min kompis och kollega Emmys eminenta guide.

chaplins-rum7

chaplins-rum8

4. Wallstickers/väggdekor istället för tapet.

I Chaplins har vi fäst wallstickers/väggdekor i form av prickar på väggarna för att skapa en lite mer ombonad och lekfull känsla. Så himla enkelt och väldigt mycket snabbare än att tapetsera. Wallstickers finns i en uppsjö av mönster och färger. Det finns också wallstickers för en hel vägg i form av t ex söta djur. Design online har en hel del olika typer av wallsticker/väggdekor från flera olika märken. Våra wallstickers kommer från Ferm Living.

Bonustips!

5. Sätt upp öppna hyllor i köket. Ger massvis med rymd i rummet och förändrar hela känslan i köket.

6. Måla insidan av luckorna i någon färg du gillar.

7. Lägg in en matta i köket. Ger en härlig och ombonad känsla. En trasmatta är t ex ofta väldigt förlåtande mot fläckar och går snabbt att tvätta.

Alla bilder har Sofia Byström tagit hemma hos oss.

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Alltså hallå vilka bra tips! Å så fina bilder från ert hem!!!❤️❤️❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny