vitlackat-golv-4

En liten titt på vårt vitlackade golv i köket

I dag har jag varit på Formex en sväng ihop med delar av fina Lovely Life. Jag, Mari, Mia, Nathalie och Matilda (Babes in boyland) möttes upp för lunch i trendrestaurangen och pratade bort två timmar. Superfint! Självklart kommer bilder från Formex en dag snart. Jag ska faktiskt dit en sväng i morgon också med Lollo för att göra några mindre inköp till Vintagefabriken. Så det blir dubbelt upp. Ganska skönt att dela upp det faktiskt.

tapet-pilblad

Väl hemma möttes jag av denna synen. Ett alldeles nytt golv!

vitlackat-golv-

Eller nytt och nytt. Det vackra, gamla originalgolvet från 1921 har slipats och sedan vitlackats. Tyckte det blev hur fint som helst! Dessutom passar det utmärkt till den tjusiga tapeten (Pilbad av William Morris från Engelska Tapetmagasinet).

vitlackat-golv-4

Bjuder på en sådan här också. Det blir bra när det blir klart! Förhoppningsvis i slutet av nästa vecka…

0

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Så vackert golv! Är det lack med pigment eller vad är det för produkt? Jag väljer mellan Osmo Hårdvaxolja och Linolja för golven i torpet. Svårt. Ska vara praktiskt och enkelt att sköta…. Men visa de vackra gamla golvbrädorna.
    Och tack för i går! Så kul att träffas och hänga lite. kram

  2. Dette blir jo kjempefint! Gleder meg til å se mer 🙂

  3. Hej! Hittade bilder på dina fina golv. Om jag förstår det rätt har ni vitlackad golven? Vi bor i ett gammalt 20-tals hus med furugolv. Skulle vilja slipa om och lägga i ett vitt pigment. Varför valde ni lack framför vax? Det känns som att många väljer vax men om jag förstått är det även ömtåligt. Kanske vit lack blir lika fint och blankt (lätt att rengöra?). Har du tips på någon bra golvfirma i Stockholmsområdet? Tack på förhand. Jenny

    1. Hej Jenny!

      Tack för din kommentar! Ja det stämmer att vi valde lack framför vax. Vi har förstått det som att det är mycket mer slitstarkt och tåligt i jämförelse med vax. Vax måste också underhållas då och då – något som inte behövs med lack. Det räcker att man torkar det med såpa då och då för att hålla det rent och fint. Eftersom vi har ett litet barn som spiller och tappar grejer och så vidare så tyckte vi att det kändes smidigaste med lack. Vi är SÅ nöjda och har också använt oss av samma firma (som lackat våra golv) på mitt kontor där folk går med skor osv. De heter Ekogolv och finns i Liljeholmen. Rekommenderas varmt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny