Volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här

Lissabon dag 1: solsken, Jardim da Estrela och Time Out Market Lisboa

Lissabon dag 1: solsken, Jardim da Estrela och Time Out Market Lisboa

Såhär mitt i gråaste november tänkte jag att det kunde passa fint att börja visa lite glimtar från vår resa till Lissabon i slutet av oktober. I alla fall får jag energi av att se de där soliga bilderna på de vackraste av husfasader, gröna parker och – så klart – den gulligaste ungen (ja jag är något partisk haha).

lissabon volang 1-2 (kopia)

Dag 1 skulle hade vi bestämt oss för att viga till ett av våra favoritställen i staden.

lissabon gator

Självklart var vägen dit minst lika spännande.

lissabon 03

För alla inblandade.

lissabon hus

Så mycket att se (och fotografera) överallt.

lissabon volang 1 (kopia)

Här låtsas Chaplin t ex vara en tavla och står alldeles blixtstill i säkert 5 sekunder. Rekord helt klart.

lissabon volang 1-4 (kopia)

Efter ett tag kom vi fram! Till den vackra parken Jardim da Estrela.

lissabon jardim da estrela

En park som byggdes redan på 1800-talet och som är alldeles, alldeles magisk på alla sätt och vis.

lissabon volang 1-8 (kopia)

lissabon volang 1-6 (kopia)

lissabon jardim da estrela-2

lissabon volang 1-5 (kopia)

Både för vuxna och för barn.

lissabon volang 1-10 (kopia)

Här lekte vi i många timmar. Åt lunch, satt och läste och kikade i bokhandeln som ligger mitt i parken. Bara en sån sak.

lissabon volang 1-11 (kopia)

Sen gick vi vidare. Förbi den här butiken. Kolla huset! Hur fint?

lissabon volang 1-3 (kopia)

Kan ni förstå att jag älskar denna staden?

lissabon volang 1-12

Efter ett tag hamnade vi på en riktig pärla: Time Out Market Lisboa. En matmarknad med några av Lissabons pärlor samlade under ett och samma tak. Ett väldigt härligt tak dessutom. Tack snälla bloggläsare som tipsade oss om detta!

lissabon 5

Här åt vi en alldeles magisk pizza och drack lemonad till.  Och dansade lite.

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny