volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här Jag är också en del av: Reportageagenturen A mash up Agency Kreativa studion Fabriken i Kransen

Sensommarens godaste desserter; pajer och tartletter

Sensommarens godaste desserter; pajer och tartletter

Minns ni inlägget från London häromdan – där jag skrev om att jag ätit den godaste kakan alla kategorier? En spröd tartlett med ljuvlig vaniljkräm och söta frukter. Eftersom jag inte kunnat sluta tänka på den sedan dess måste jag baka dem en dag snart och har hittat några recept jag tänkte dela med mig av till er!

recept tartlett

Paj och tartletter är för övrigt perfekt att baka just nu när det finns stenfrukt och underbara äpplen av olika sorter i butikerna.

stenfrukt

Ett favoritrecept är det på klassiska Tarteletter fylld med vaniljkräm och bär av Leila Lindholm. Magiskt gott verkligen!

FRUIT-TARTS-DUO-1463x1035

Ett annat recept jag måste prova är Nektarin & Körsbärstarte av Susannes skafferi. Med färdiga smördegsplattor, lemoncurd, råsocker och nektarin och körsbär. Så gott.

amerikanska pajer bok

För dig som gillar pajer överlag kan jag varmt rekommendera den fina boken Amerikanska pajer från Natur & Kultur. En bok som jag fick i present förra året och som jag verkligen använt mycket. Superfina bilder och väldigt bra recept!

linda lomelinos pajer

Även Lomelinos pajer är en favorit med bilder som är helt magiska. Som alltid när Linda Lomelino gör något.

Bild nummer 1: av Michael Paynic.

Bild nummer 2 och 3: Debby Lewis-Harrison.

Psst. Tycker du om detta inlägget? Klicka gärna på hjärtat under inlägget så blir jag SÅ glad. Då vet jag också vad du vill se mer/mindre av här på bloggen. Tusen tack på förhand!

0

Similar Posts by The Author:

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Stäng meny