Volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här

Berlin dag 2; Brandenburger Tor, Prentzlauer Berg och Blumen Café

Berlin dag 2; Brandenburger Tor, Prentzlauer Berg och Blumen Café

Här kommer ett lass med bilder från dag 2 i Berlin – som jag ju var i för exakt en vecka sedan. Saknar det redan…

Dagen började med en lagom lång sovmorgon och lite planering av dagen. Hej snygga hotellet mitt över gatan! Vårt var inte lika snyggt som detta – om än väldigt härligt. Men detta var roligare att fotografera…

Berlin stod i höstskrud.

Lollo hade de finaste av höstfärger på sig. Senapsgult och vinrött är ju bästa kombon.

Löven låg kvar på marken.

Vi gick till Förintelsemonumentet som låg centralt i Berlin.

Så väldigt mörkt och hemskt att se – men också extremt viktigt.

Sedan gick vi vidare till Brandenburger Tor – som låg bara ett stenkast bort. Detta torg som kommit att bli en frihetssymbol för Berlin.

Sedan hoppade vi på tunnelbanan för att upptäcka stadsdelen Prentzlauer Berg!

Där kikade vi i secondhandaffärer, mysiga bokaffärer, fikade och åt lunch. Vi hittade bland annat ett ställe som var en blomsterbutik och ett café i ett – Blumencafé.

Helt i min smak med andra ord.

Där slog vi oss ner och tog en kaffe.

Jag fotograferade en ny kompis jag köpt till Chaplin som kostade 5 Euro i en vintagebutik.

Det var så mysigt där!

Lollo sitter och jobbar lite.

Jag passade på att gå runt och kika lite. Självklart med kameran i högsta hugg.

Ginkoblad doppade i guld. Ganska så fina va?

Det här papegojan bodde i butiken.

Så mycket fina krukor och blommor överallt.

Gå hit – till Blumen Café om ni är i Prentzlauer Berg tycker jag. Extremt mysigt och opolerat på det bästa av sätt.

Sedan gick vi vidare och styrde stegen mot gatan Kastanienalle. En superhärlig gata med massa små butiker och restauranger som inte finns överallt annars. Vi var hungriga på lunch och tack den grymma guiden till Berlin som bloggläsaren Jenny tipsade om hittade vi denna pärla.

Restaurangen Cat Tuong. Tack Jenny!

Ett superhärligt ställe som serverade vegetarisk, vietnamesisk mat.

Det var SÅ gott.

Ville aldrig sluta äta.

Vi beställde in en förrätt och två huvudrätter att dela på och allting var så galet gott. Rekommenderas varmt det med!

Sen irrade vi runt i Berlins tunnelbana och spårvagn hur länge som helst innan vi kom fram till hotellet, hämtade våra väskor och åkte hem. Tack Berlin för några fina dagar.

Jag kommer tillbaks!

Här kan du se del 1 av min resa till Berlin; Berlin dag 1; Mitte, vintagebutiken Made in Berlin och ett grönt café

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny