volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här Jag är också en del av: Reportageagenturen A mash up Agency Kreativa studion Fabriken i Kransen

Listan om 2017

Listan om 2017

Hej 2018! Välkommen. Jag har stora förhoppningar om dig helt klart. Men först ska jag säga hejdå till 2017.

Jag hittade en fin lista hos Sandra som jag lånar. Tack Sandra!

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Startade AB med denna pingla. Är både rädd och glad över detta haha. Känns så himla stort på något sätt men också helt rätt.

(Foto av Emma Sundh).

Vilka platser besökte du?

New York, London, Toulousse, Berlin, Jönköping, Mora och Malmö. Det var helt jäkla underbart att få möjlighet att resa så mycket och jag blir så lycklig när jag tänker på alla fina minnen jag skapat under dessa resor.

london volang-linda

Här hittar ni fler bilder från mina resor.

Vad var din största framgång 2017?

Att starta Vintagefabriken AB kanske? Att stå för det jag tror på och det som är rätt i olika situationer, även om det kanske innebär att man förlorar några personer på vägen. Att börja övningsköra på körskola.

Bästa köpet?

20 körlektioner på körskola och resan till New York.

I övrigt har jag inte köpt så mycket prylar detta året. Har sparat alla slantar till att betala av en jobbig skatteskuld som äntligen (!) är klar. SÅ komplicerat och stressande att ha eget företag ibland ska ni veta. Med vårt AB kommer det bli mycket lättare allting och det ser jag fram emot mycket.

buvettes new york city

snug harbor new york staten island

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Den här personen!

Och ledsen?

Att världen är så fruktansvärd så ofta. Själviska personer. Att jag är så dålig på att vara snäll mot mig själv.

Årets låtar?

Härmar Sandra och delar med mig av mina mest spelade låtar förra året på Spotify. Mycket Kent, Alex Cameron, Marit Bergman och Dusty Springfield.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare än förra året i alla fall!

Favoritserie?

The Jinx, Better Things, The Handmaid’s Tale och Game of Thrones.

Bästa filmen?

Kan inte komma ihåg så många just nu tyvärr. Men filmen Moonlight kommer jag sent att glömma.

Bästa boken du läste i år?

När jag fyllde år fick jag fick boken Ett jävla solsken av Fatima Bremmer och tycker mycket om den. Så jag tror jag säger den.

Bästa matupplevelsen?

Den dagen vi var på Buvette’s i New York var himla fin och det var så gott allting.

chaplin pagmar

buvette new york

En mobilanteckning:

Jag har, sedan Chaplin började prata, skrivit ner några av de saker han säger som jag inte vill glömma i mobilen. Underfundiga meningar, ord som jag inte visste att han kunde och annat som gör mig varm i hjärtat. Så fint att läsa då och då och som en liten skatt att plocka fram. Man glömmer ju så fort och på detta sättet minns jag stunderna då han sa sakerna också. Som t ex:

På mitt kalas kan vi låna vackra saker från ditt jobb mamma. Och sen lämna tillbaka dem. Jag vill också ha såna där strutar med popcorn och en vattenmaskin där man kan hälla upp saft som ni hade på ditt kalas på jobbet.

Sommaren 2017, 3 år.

Jag har lagt ut en film på Instagram med Chaplins första bok och berättar att mormor och farmor tyckte att det var den finaste bok de nånsin sett.

Chaplin: Ja, så ska det låta!

Sommaren 2017, 3 år.

Jag är så utmattad mamma!

Hösten 2017, 4 år.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Var på Gröna Lund med familjen eftersom det var Halloween på Gröna Lund just den helgen. Jag minns att jag frös så sjukt mycket och önskade mig bort till ett varmt land. Sen hade vi födelsedagsfika hemma med kaffe och tårta. Det var mysigt men nästa födelsedag vill jag nog ha lite mer flärd tror jag minsann!

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?

En bättre självkänsla och utdelning i de projekt jag tagit mig för 2017. Jag vill att 2018 ska kännas som det året när det liksom händer. När saker rullar på och när jag får tillbaka mer än jag ger.

volang-linda

Nyårslöfte?

Att vara en så bra person som jag bara kan. Att öva mig på att bara göra en sak i taget och inte 10. Att lita på att mina beslut är de rätta för just precis mig.

Högsta önskan just nu?

Att det ska bli vår.

Alla bilder är tagna av mig och David Pagmar förutom de sista som är tagna av Rebecka Rynefelt.

Tips! Följ mig gärna på Instagram och Bloglovin.

0

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Usch jag som själv är egenföretagare får rysningar av ordet skatteskuld. Så skönt att du ordnat upp det och satar fullt ut på din dröm. Det kommer du aldrig ångra!

  1. Hej Jeanette! Ja det var inte så roligt… Tack för fina ord och för att du läser. Det gör mig så glad!

 2. Tycker ditt 2017 låter fint! Önskar dig ett ännu bättre 2018 utan skatteskulder och dåliga självkänslor och tvivel! Kram!

  1. Tack Emilia! Ja det hoppas jag med. Ska göra mitt bästa för att det blir så:) Hoppas att ditt 2018 också blir ett fint sådant! Tack för att du läser och skriver till mig. Det betyder mycket ska du veta.

 3. Fin årsresumé! Det är konstigt det där, hur man ser en liten liten del av någon annans liv och tänker att åh, vilket perfekt liv hon lever! Men alla kämpar vi med något. Bra med en sådan påminnelse ibland. Hoppas att du får det du önskar och att 2018 blir bästa året hittills! Jag tycker att du är alldeles fantastisk i allt det vi får se, hoppas du kan känna det själv. Stor kram!

  1. TACK Kajsa! Dina ord värmer mycket! Ja det är alltid bra med en sådan påminnelse helt klart. För mig också ska du veta:) Hoppas du får ett fint år! Tack för att du kikar in här hos mig då och då. <3

 4. Åh vad jag önskar dig ett fint 2018 Linda!!! Fina människor förtjänar det bästa. Alltid. Stor varm kram Katrin

  1. TACK! Detsamma till dig. Du är värd det bästa. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Stäng meny