Volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här

Formex, våren 2018

Formex, våren 2018

Häromdagen var jag och Lollo på vårens Formex 2018 och förkovrade oss i vårens trender. Alltid mycket härligare att på Formex på våren än på hösten. Då får man ju lite härliga vårkänslor på köpet.

formex 2018

Några favoriter på mässan var Bergs Potter som har så mycket fint. Skulle gärna flera av deras krukor både i butiken och hemma. Gillar speciellt mycket de glaserade krukorna i senap och mörkgrönt.

Hos Pärlans konfektyr fanns det massvis av godsaker i vanlig ordning.

Dessutom hade vi lånat ut en av våra Emma-fåtöljer till dem. Tjusig inte sant?

Vi kikade på krukor.

Amplar.

Blommor.

Blommor.

Och ännu mer blommor.

formex 2018

Hittade även till danska Maileg som hade massvis av gulligt till barn. 

formex 2018

Hur söta?

formex 2018

Mindre kul tyckte jag dock att det var i den Man cave som byggts upp där trendrestaurangen bruka vara. Formex tyckte att det var en bra idé att hylla den inredningsintresserade mannen i år och hade gjort en utställning som riktade sig till den grupp. Han förväntas bland annat gilla motorcykelhjälpar, champagne och koffertar.

formex 2018

Läder, skinnfällar, brunt och grafiskt. Nja. Jag vet inte. Lite oinspirerat och inte så nytt om ni frågar mig. Kan inte heller förstå varför denna grupp ska hyllas på en mässa där besökarna består av 80-90% (gissar jag) kvinnor. Och OM man nu ska göra detta. Varför inte lyfta in lite mönster och färger i denna del? Även män kan väl gilla blommor och mönstrade kuddar. Eller?

Efter besöket i mansgrottan tog vi oss vidare till Paradisverkstadens monter. Full av vacker keramik i alla möjliga färger och former.

Vårblommor.

Tjusigt värre.

formex 2018

Även hos Kähler fanns keramik i överflöd.

formex 2018

Läckra färger inte sant?

formex 2018

Väldigt effektfullt att måla en hel sektion i samma färg. Supersnyggt!

formex 2018

Sammet verkar vara en trend även i år. formex 2018

Inte mig emot.

formex 2018

Lite barnrumsinpo.

formex 2018

Hos Tine K Home stod rotting högt i kurs.

Även senapsgult fanns det mycket av. Älskar den översta kudden i Libertytyg.

formex 2018

Broste Copenhagen hade gjort en fin dukning med linneduk i rosa. Effektfullt att hänga upp snittblommor så där! Det ska jag komma ihåg.

formex 2018

En glad nyhet var att Mini Empire fanns på mässan. Ett favoritmärke som jag tyckt om länge.

formex 2018

Mycket fint här som ni ser!

Ja det var väl ungefär några procent av hela Formex som jag hann se. Det är SÅ stort där. Jag blir helt matt varje år av att gå där om jag ska vara ärlig. Kanske passar det inte mitt psyke vad vet jag haha. Men som sagt är det ett stort plus med vårens mässa för att det får en att drömma om ljusare dagar. Höjdpunkterna var helt klart de fina färgerna, mycket fin keramik och eventuellt lite nya inköp som vi kommer göra till butiken. Det mindre roliga var Man Cave och att väldigt mycket såg exakt likadant ut som förra vårens mässa.

Fin helg nu!

0

Similar Posts by The Author:

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Gillar också de glaserade Bergs Potter! Av någon anledning har jag en massa gråa här hemma, vilket jag ångrar idag. Menmen, de är såklart fina de med!

    1. De grå är också fina! Men kul med lite färg ibland ju. Perfekt grej att önska sig när man fyller år t ex:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny