Volang

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life. Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor. Välkommen hit! Kontakt: volanglinda@gmail.com Min portfolio hittar du här

24 timmar i Uppsala

24 timmar i Uppsala

Hej måndag! Hoppas ni haft en bra helg. Jag och David drog ju som sagt till Uppsala för 24 timmars minisemester i lördags – utan barn. Mycket trevligt!

Café Linné Uppsala

Jag kunde inte hålla mig från att fotografera så kameran fick följa med en liten stund varje dag.

Café Linné Uppsala

Café Linné Uppsala

Bland annat på vårt första stopp som var Café Linne där vi åt en god lunch. Bland Emma-fåtöljer och kristallkronor.

Café Linné Uppsala

Jag blev alldeles förälskad i deras vackra tapeter – som ju måste vara original.

Café Linné Uppsala

Kolla så fint!

Café Linné Uppsala Volang- Linda

Efter lite kaffe på maten gick vi vidare.

Butik Den roda ballongen Uppsala

Vi hade fått så himla många fina tips av bästa Ida (aka illustratören Yrva) som delat med sig av sina pärlor. Bland annat den här relativt nyöppnade butiken; Den röda ballongenSysslomansgatan 5.

Butik Den roda ballongen Uppsala

Här fanns både kläder och inredning för barn. Noga utvalt och fint exponerat.

Butik Den roda ballongen Uppsala

Bland annat dessa tjusiga plaggen från Anive for the minors.

Butik Den roda ballongen Uppsala

Alltid kul att besöka andra butiker och få lite inspiration. Kanske kommer vi också jobba ihop med Den röda ballongenVintagefabriken framöver. Vi får se!

resa till Uppsala

Sen fortsatte vi över ån. Det var väldigt kallt ute den här helgen.

resa till uppsala

Men vackert!

Ghunterskas hovkonditori uppsala

Efter promenaden kände vi att det var på sin plats med lite fika och jag hade fått ett så fint tips av en läsare som skrev att Ghünterskas hovkonditori var väl värt ett besök. Så tack för det tipset.

fika med semla

Jag valde en blåbärssemla med vaniljkräm och David körde på den traditionella varianten. Båda var himla goda!

David Pagmar

Fint sällskap. <3

Guntherska Hovkonditoriet

Väldigt mysigt här inne. På kvällen gick vi ut på restaurang och drack drinkar och sov väldigt gott i våra hotellsängar.

Dagen efter tog vi en promenad i snön innan vi skulle åka hem igen. Mycket snö här som ni ser.

Vi gick in och värmde oss på Uppsalas stora bibliotek Carolina Rediviva.

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva

Så fint och anrikt bibliotek.

Sen gick vi vidare ut i kylan och tog oss vidare till Uppsala Botaniska trädgård.

Den var ju såklart täckt av snö och inte i sin fulla prakt men jag MÅSTE verkligen komma tillbaka hit i vår.

Tror att det kommer vara alldeles magiskt här då.

Tack Uppsala! Vi ses igen i vår helt enkelt!

0

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. åh, min gamla hemstad! uppvuxen där men flyttade hemifrån och norrut när jag var sjutton så är så himla mycket tonårsfeeling för mig med Uppsalabilder. känner igen mig så väl men ändå så annorlunda känsla när man ser det lite utifrån såhär. men en väldigt stämningsfylld stad på många sätt, och ni verkar ha valt mysiga fik 🙂
  Drinkar på Miss Voon rekommenderas för ert besök till våren (om det inte var där ni var på kvällen), fantastisk utsikt och stämning!

  1. Jag vet hur det känns! Kommer från Malmö från början och kan verkligen relatera till det du skriver. Så mycket minnen som får plats i en stad…

 2. hej! den gula tapeten är från duros gammelsvenska kollektion, heter hudiksvalls teater. hade den gröna varianten i mitt gamla sovrum, men den gula färgställningen är slutsåld har jag för mig. synd för den är verkligen fin. önskar dig en trevlig helg!

  1. Aha. Tack snälla! Så fin den var:)

 3. Uppsala är så mysigt, vi bor i Gävle och tar gärna dagsutflykter dit. Ta med dig lillen och kolla in Pelle Svanslös lekpark, gratis och jättegullig ☺️ Jag tycker mig känna igen tapeterna på fiket och gissar att det är Från Duro! Jättefina!

  1. Åh så bra tips med lekparken. Det kommer verkligen uppskattas!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny