volang lovely life balkong hasselgarden liggande

Skapa din egen kryddträdgård hemma!

I samarbete med Hasselfors Garden.

Hur härligt är det inte att ha sin egen kryddträdgård hemma? På balkongen, i köksfönstret eller i trädgården? Att kunna plocka sin egen salvia, mynta eller gräslök till middagen? Ganska så himla urhärligt om ni frågar mig.

I samarbete med härliga Hasselfors Garden har jag fått prova gödsel som passar speciellt bra när man ska odla ätbart, som t ex örter.

Perfekt om man vill ge sina växter lite extra kraft för att växa och frodas.

Fick en liten hjälpreda dagen till ära.

Tydligen är gödsel också mycket bra att leka med om ni frågar honom haha.

Jag har köpt fina plantor av bland annat saliva, mynta, citronmellis, mynta och gräslök som jag ska plantera ut i större krukor.

Några tips när ska plantera just örter kommer är att plantera i lite större krukor så att de verkligen får ta för sig och frodas. Jag tänkte plantera några olika sorter i en trälåda jag hittat på loppis. Då kan man täcka den med t ex markduk i botten och sen blanda jord och gödsel för en bra grund. (Glöm inte några dräneringshål så att vattnet kan rinna igenom).

Eventuellt tar jag också med en del till vår kolonilott och planterar i en pallkrage. Där får de verkligen utrymme att växa!

Jag tycker också att det är fint att blanda lite olika material när man odlar. Keramik, terracotta och trä passar bra ihop och tillsammans skapar de en fin harmoni. Kika gärna på loppis efter krukor och trälådor som har en vacker patina!

Självklart kan man skörda lite då och då men den stora skörden, som du sedan kan njuta av under vintern, ska gärna göras strax före blomningen. Då är kryddväxten nämligen som allra mest aromatisk.

Jag kan också varmt rekommendera Hasselfors Gardens hemsida där det finns massvis med tips och inspo för alla möjliga typer av odling, både för den som bor i stan och för den som har en trädgård. T ex har de nyligen gjort en film om hur man odlar i pallkrage som jag tyckte var grym.

Deras produkter finns bland annat hos Blomsterlandet.

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.