volang lovely life resa till malmo och kopenhamn-12

Dag 1 i Malmö med lunch på Gamla Väster och besök på AB Småland

Hej! Nu är vi hemma igen efter semester/inspiration/inköpsresa i Malmö och Köpenhamn. Såklart ska jag dela med mig av våra dagar där, komplett med tips för den som vill ta del av dem!

Jag är ju född i Malmö har bott här tills jag var 19 år men har ett väldigt kluvet förhållande till staden. Det var ju liksom mitt tonårsjag som lämnade den här staden och svor på att aldrig komma tillbaka. Så på något sätt är det också den tjejen som kommer tillbaka hit. Den vuxna versionen av mig, med lite mer nyanserade känslor och tankar har ju aldrig bott här. Kanske någon av er förstår…?

Malmö är inte längre samma stad som jag lämnade den där dagen för 15 år sen nu men trots det så är det alldeles, alldeles lagom att vara här 2 nätter och sedan åka vidare. Say no more haha.

Hur som helst så är det väldigt roligt att få ta del av nya pärlor när jag väl är här! Som t ex restaurangen där vi åt lunch; Surf Shack Malmö. Bara den här skylten skulle fått mig att gå in…

Både jag och Chaplin är tokiga i jordnötssmör så vi beställde in en milkshake med choklad och jordnötssmör som vi delade på. Kan ha varit den godaste milkshake jag nånsin druckit!

Massvis med carbs, precis vad min kropp skriker efter just nu. Vem är jag att förneka den det i detta tillstånd haha?

Sjukt gott var det i alla fall.

Fint sällskap. <3

Sen gick vi vidare, genom mysiga kvarteret Gamla Väster.

Vi tog en liten omväg förbi detta ställe; Siesta. För nostalgins skull. Här hängde jag och min kompis Jenny ganska ofta och drack öl och spanade på diverse kulturpersonligheter i Malmö.

Minns att vi t ex satt här och lyssnade, med varsin hörlur, på en skiva av Lars Winnerbäck som vi båda längtat efter. I CD-freestyle ska tilläggas. Fint minne.

Sen gick vi vidare mot vårt hotell.

Men med ett viktigt stopp på vägen.

Nämligen en favoritbutik; AB Småland.

Ett livsstilskoncept i två våningar där varje produkt och varje rum är finare och mer inspirerande än det andra.

Kolla in deras sängkläder!

Sjukt fina.

Det finns även en del i butiken med blommor, växter och krukor. Så härligt inslag.

Älskar hur hela butiken är uppbyggd kring inspirerande stationer, som detta bord som är både en dukning och en station där man kan plocka varor. En visual merchandisers dröm denna lokal alltså!

Gröna skålar som jag ångrar att jag inte köpte.<3

Gulligt barn som lite lagom glatt ställde upp på att vara med på bild haha.

Men när vi kom upp hit var allt förlåtet! Superfin barnavdelning med en pysselhörna för barn. Mycket uppskattat!

Fler bilder från AB Småland hittar ni mitt inlägg från 2017 där jag besökte butiken för första gången, Butikstips i Malmö,: AB Småland.

Det var ungefär den dagen det! Nästa inlägg blir från dag 2 i Malmö när vi fick träffa Sommarskuggan, fikade på Café Jord och hängde i Folkets park.

Psst. Klicka gärna på hjärtat här under så att jag vet vad du tycker om att läsa här på bloggen. Det betyder mycket för mig!

Här kan du följa mig på Bloglovin‘ och/eller Instagram.

30
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.