plommonsylt med rosmaring recept volang lovely life-3

Recept på plommonsylt med rosmarin och kanel

Häromdagen skrev (skröt) jag ju om vår senaste skörd på kolonilotten. Bland annat plockade vi plommon i mängder och ett av sätten jag tog hand om plommonen på var att göra plommonsylt.

plommonsylt med rosmarin

Min svärmor hade hittat ett recept på enkel plommonsylt med rosmarin och kanel (från Allt om Mat) som var fantastiskt och som ni måste testa!

För en burk behövs:

500 g plommon

0,5 dl vatten

1,5 dl syltsocker

0,5 dl farinsocker (eller ljust muscavadosocker)

1 rosmarinkvist

1 kanelstång (jag tog några extra, typ 3 st)

Gör så här:

Skölj plommonen. Lägg dem hela i en kastrull. Koka dem med vatten, syltsocker,  farinsocker och rosmarin eller kanelstång. Koka ca 10 min utan lock tills de faller isär och kärnorna lossnat. Plocka upp kärnorna. Häll över i en väl rengjord glasburk med lock.

Ät ihop med t ex ost och kex. Njut!

Psst. Klicka gärna på hjärtat här under om du gillar inlägget. Det betyder mycket för mig!

Här kan du följa mig på Bloglovin‘ och här hittar du mig på Instagram.

21

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny