LL-clementin-008_webb-732x1024

Favoritrecept; chokladdoppade clementiner

Jag tipsar ju om detta recept VARJE år. Kanske lite tjatigt vid detta laget men det är faktiskt himla gott och enkelt för den som vill ha något gott att äta såhär i jultider – men som inte innehåller så mycket socker. Chokladdoppade clementiner med havssalt och valnötter. Kanske det godaste – och enklaste – jag vet. Vet att flera av er testade det förra året så för vissa får det blir en påminnelse. För nya läsare blir det däremot ett sprillans nytt tips på ett gott, nyttigt och väldigt enkelt julgodis!

chokladdoppade clementiner med valnötter och havssalt

Det enda du behöver är:

– Clementiner

– Mörk choklad (70%)

– Havssalt

– Valnötter (eller bara havssalt om man inte gillar – eller tål – nötter).

chokladdoppade clementiner recept

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad (en chokladkaka på 100 g är lagom till 4-5 st clementiner).

Skala clementinerna (en clementin ger ca 10 klyftor).

Doppa sedan halva clementinen i choklad och strö sedan över flingsalt eller nötter.

chokladdoppade clementiner recept

Låt stelna. Klart!

Tips! Ätes med fördel på en gång då clementinerna lätt blir torra annars. Låt dem stå i kylen med plast över om du inte ska äta dem direkt.

Foto: Emmy Lundström.

Styling av mig.

Translation

 One of my favorite recipes for Christmas: chocolate dipped clementines with seasalt. As simple – and good – as it looks. I hope you will try it!

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny