kolonilott stockholm volang blogg lovely life-6

Våren på kolonilotten

Häromdagen, på en av mina föräldralediga dagar, åkte jag och Selma till vår kolonilott. Äntligen är ju våren här och det är dags att ta tag i saker på riktigt där.

Det fina plommonträdet blommar och jag hann se det innan det blommat ut för den här säsongen. Hoppas på mycket plommon i augusti!

Alla tulpanlökar jag satte förra våren kommer upp nu. Så himla fint! I bakgrunden här ser ni två pallkragar jag fått av min pappa och som jag ska plantera sommarblommor i. Ser också fram massvis med härliga buketter i sommar.

Även anemonen har tittat fram.

En pion har kommit på plats. Drömmen är ju att kunna plocka sina egna pioner. Det första året vi hade lotten köpte jag en pionrot som jag satte och trodde att den skulle växa upp till en buske redan det året. Haha det gjorde den inte kan jag säga. Nuförtiden köper jag hellre lite större växter och sätter. Tålamod är nämligen inte min starka sida…

Grönsaker som zucchini, sallad, morot och potatis är ju däremot enklare att odla men just den här typen av blommor har jag fått ge upp tanken på att odla upp från grunden.    Kolla rabarbern! Förra året flyttade jag den från en rabatt till en pallkrage och det gillade den inte så mycket, för den växte knappt. Men i år verkar den ha förlåtit mig som tur är.

Andra saker jag ser fram emot att fixa med på lotten i år är:

Plantera en syrenhäck

Lägga ut stenplattor till en gång

Få upp en blomsterbåge där det ska växa luktärt och blomsterkrasse

Plantera zucchini, potatis, kronärtskocka (!), lök och jordärtskocka

Vill ni läsa mer om vår kolonilott så klicka här: Om min kolonilott

Vill ni läsa och se något speciellt från vår kolonilott? Skriv gärna en kommentar så fixar jag ett inlägg om det!

15
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.