kolonilott stockholm volang linda lovely life-4

Sommarkvällar på kolonilotten

Några av mina härligaste kvällar i sommar har varit de då jag, efter middagen, tagit min cykel och åkt till kolonilotten själv.

Strosat runt i kvällssolen i vårt lilla paradis och bara njutit av tystnaden och sugit åt mig kvällens sista strålar.

För hur härligt det än är att fira sommarlov med familjen i otaliga veckor så är det (i alla fall för mig) livsviktigt att också få vara ensam ibland. Höra sig själv tänka och inte behöva ta ansvar för något, eller någon, annan i en stund. Håller ni med?

Just den här kvällen hade jag med mig lite nya plantor som skulle planteras. Stäppsalvia och höstanemon bland annat. Två favoriter som också är perenner och därför kommer växa även nästa sommar.

De ska få växa här. I mitt blomsterland som jag vill ska kännas som en del av en fransk, vild trädgård.

Här växer bland annat rosenskära, stjärnflocka, astilbe, malva och lavendel. Har försökt hålla mig till färgskalan rosa, vit och lila. Helt enkelt för att jag älskar dessa färgerna och tycker de gör sig så fint ihop. Blomsterbågen har jag köpt via VidalXL och på den ska en klematis växa har jag tänkt. Samt en klätterros i form av honungsros, som jag ska plantera i höst.

Förra sommaren planterade jag stockros och i år har den blommat i stort sett sedan midsommar.

Älskar den!

Bakom blomsterlandet, under plommonträdet, står vår sittgrupp i gjutjärn som jag köpt av en granne i stan som skulle flytta. Tycker den passar så bra in här! Dessutom är den tålig och får stå ute året om. I trädet hänger Selmas lilla gunga.

Framför sittgruppen är rosenrabatten. Hur fin? Den ska jag dock inte ta åt mig någon som helst ära för eftersom den växt här i många år innan vi tog över. Kan bara sända en tacksam tanke till den som haft den goda smaken att plantera rosorna en gång i tiden.

En annan favorit i trädgården är malvan som växer som ogräs. Inte mig emot!

Luktärten är jag också superstolt över i år. Även om jag är så besviken på mig själv som planterade den i en pallkrage där den inte alls kommer till sin rätt. Det får bli till att göra om och göra rätt till nästa sommar. Någon som har tips på växtstöd till just luktärt? Tar tacksamt emot det i så fall!

Vi har även odlat ätbart på kolonilotten. Som bönor.

De var jättelätta att odla och SÅ goda. Nästa år ska jag köra en hel pallkrage med bara bönor tänkte jag. I år fick de dela plats med annat men man lär sig hela tiden vad som funkar och inte.

Även zucchini är lätt att odla. Kolla denna plantan. Från ett enda frö. Magi!

Tyvärr älskar även mördarsniglarna vår zucchini. Snyft. Efter att jag upptäckte detta satte jag koppartejp runt pallkragen och det verkar ha hjälpt faktiskt.  

Den här kvällen passade jag på att plocka med mig hallon hem innan de blev övermogna. Magiskt gott! Även hallonbuskarna fanns här när vi tog över lotten och är en skatt i sig.

Även potatis och lök fick följa med hem. Mums.

Grannen har gått all in på stockrosor som ni ser. Ljuvligt.

Tack för ännu en ljuvlig kväll lilla konololotten. Och tack till er för att ni läste så här långt. Har ni några frågor om vår kolonilott så ställ dem gärna i kommentarerna! Och tycker ni om inlägget blir jag superglad om ni klickar på det lilla hjärtat här nere.

26
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Evelina

    Hej! Ljuvlig kolonilott!! Jag har inga frågor om den men väl ett önskeinlägg – dina favoritnamn! 🙂 Hur kom ni fram till Selma (superfint namn!) och vad gillar du annars för namn? Vi går i väntans tider och söker inspiration!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.