118276391_190720019133814_7604482953768927936_n

Om ett lifehack du inte trodde var ett lifehack

Om det briljanta i att ha en jutematta i köket

Här kommer ett lifehack som du kanske inte trodde var ett lifehack men som absolut är det, i alla fall för oss. Att ha en matta under köksbordet!

Fördelar och nackdelar

Jag vet hur du tänker. Den blir smutsig, smulig och sunkig på nolltid och kanske att det till och med gör rummet mindre. Nej, nej och nej. Satsa på en rejäl och tålig matta i t ex jute som tål en och annan fläck av tomatsås så blir det inte så. Dessutom – och det absolut bästa av allt – är det som att den liksom suger upp ALLA smulor som hamnar på den så att de blir som osynliga och inte ens krasar under fötterna (mitt värsta).

Vår matta i jute

Vi har valt en grov matta i jute som vi köpt på H&M Home och är supernöjda med. Tjock i kvaliteten och verkligen tålig. Första dagen vi hade den välte Selma ut en hel tallrik med pastasås vilket – ska jag erkänna – gjorde mig djupt olycklig ett tag haha. Men med vatten, rengöringsmedel och lite skrubbande gick alla fläckarna bort och syns inte alls längre.

Lämna in jutematta på kemtvätt

Det går också bra att lämna in jutemattor på kemtvätt om det behövs! Det har jag t ex gjort med jutemattan Lohals från IKEA som vi har i vårt showroom på Vintagefabriken. En liknande modell fast lite tunnare.

Mattor är A och O för inredningen

Tycker verkligen att det gör så himla mycket för rum att ha mattor i dem och köket visade sig inte vara ett undantag! Jag har alltid tidigare haft som en längre matta i köket, framför arbetsbänken, men inte haft något under matbordet. Men som sagt, köket blev så mycket mer ombonat och mysigt sedan den här mattan kom in i bilden. Dessutom ser det, otippat nog, större ut. Ja ni förstår. Detta lifehack var jag ju bara tvungen att dela med mig av till er!

Liknande typer av mattor finns hos i stort sett alla kedjor och mattbutiker. Bara en googling bort:)

Psst. Klicka gärna på hjärtat här under så att jag vet vad du tycker om att läsa här på bloggen. Det betyder mycket för mig!

Här kan du även följa mig på Instagram.

88
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Linnea

    Jag veeet! Bästa grejen! Vi skaffade en stor under köksbordet för några år sedan, nu är där ALDRIG smutsigt 😁😆👌🏻🙌🏻 förut fick en ju dammsuga där en gång om dagen, minst!

  2. Sofia

    Vilket supertips! Envisades med en bomullsmatta (med vit bas…) under bordet pga så mycket mer ombonat, men det blev kortlivat hehe. Ska försöka sälja in jutemattan hos Björn 🙂

  3. Hur bra tips! Har alltid tyckt mattor varit svårt under köksbordet (har en 2 samt 5 åring som spiller en hel del, haha!) Men jute känns ju som en väldigt vettigt alternativ!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.