Hemligheten bakom vårt matbord

Reklamsamarbete med Trademax.se


Jag får ofta frågor om vårt matbord, vart det kommer ifrån och så vidare. ”Tyvärr” är det ett unikt bord som vi specialbeställde när vi flyttade till Kvarnholmen. Innan dess hade vi i flera år haft smått provisoriska lösningar för matbord så när vi äntligen hade råd och plats så slog vi på stort. Bordet är 2,6 meter långt och 1,10 brett och bara bordsskivan väger mer än vad sex vuxna män nätt och jämnt orkar lyfta. Det är tillverkat i återvunna brädor från en över 100 år gammal lada, alldeles underbart gammalt fint trä.

Bordsskivan är behandlad med hårdvaxolja. Det är verkligen tåligt och perfekt när man har småbarn. Men det som ger bordet dess speciella finish är gamla färgpigmentet som är rester av Falu rödfärg, som satt kvar i träet innan ytbehandlingen. Det ger en brun nyans, på det har man strukit vit och sist ofärgad olja.

Vårt bord är som sagt unikt i sitt slag men jag såg faktiskt att man kan köpa liknande matbord hos Trademaxdet här tycker jag ger samma rustika känsla, och kan bli nästan lika stort om man köper till en tilläggskiva.

Jag har aldrig ångrat att vi valde ett så pass stort matbord, stora middagar är något av det bästa vi vet.

 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Hej
  Jag letar bra snickeri för att göra ett bord till oss.
  Vilket snickeri gjorde ert superfina bord?

  Må så gott
  Jeanette

  1. Hej! Vad kul att du gillar det, vi älskar det! Det är en snickare i Vallentuna som har byggt det, http://www.barnwood.se/. Han är så otroligt duktig, kan varmt rekommendera om man vill ha en unik möbel av gamla plank. Lycka till! Kram Emma

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny