plathuset-diy-namn-tassel-girlang2

Låt er inte luras – del 3

En kategori som verkar omtyckt hos er läsare är Låt er inte luras. Här kommer min senaste iakttagelse i raden.

Titt som tätt ramlar jag över bilder av dejavu-karaktär i Instagrams utforskadel. Bilden ovan är just en sådan, fotad av ägarinnan till lägenheten.

Efter lite mentalt och digitalt skrollande slår det mig att jag sett nästan exakt samma bild och vinkel i ett hemma-hos-reportage för Allt i Hemmet, förevigat av grymma Karin Johansson.

Johårå, kolla här:

Jag har sagt det förut och det är värt att säga igen: ljus, kamera och små, små urval (eller bortval) kan göra enorm skillnad för slutresultatet. Därmed inte sagt att första bilden är dålig på något sätt. Men jag tycker att det är så viktigt att belysa hur så lite som en något stängd dörr och lite justering på ljusreglaget kan ge två helt olika känslor.

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Vad hittar man del 1 i serien?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny