plathuset_pask_pyssel_fjadrar-papper_DIY1

Kriget om din och min uppmärksamhet

Något är på gång att hända i Instagram- och bloggosfären. Flera med mig har uppmärksammat tendenserna till digital trend-tröttma. Kriget om din och min uppmärksamhet. I kombination med att vi mer och mer verkar längta efter äkthet. Fast liksom lite lagom mycket, är min högst personliga tolkning.

Själv finner jag mig gång på gång gilla de där bilderna i mitt Instagramflöde som är så kallade äkta #instamoments. Högst subjektivt vad som är vad, men jag syftar på den typen av bilder man (återigen är min referensram me, myself and I) delade i Instagrams begynnelse.

Här har ni mina topp-fem #instamoments som jag gillat och sparat de senaste veckorna.

@leilabavcic
Ljuset, kolla ljuset! Och hela hennes flöde för den delen. En fröjd för den som älskar instamoments med klass.

@local_milk
En veteran bland inredningsnördar på Insta. Jag drog en lättnadens suck när jag såg att även hon har disk hemma, precis som vanliga, dödliga.

@baravickan
Jag förstår att det här inte är ett äkta (vad nu det är?) instamoment, men man luras till att tro det, och det räcker. Älskar allt med den här bilden!

@dromma
Drottningen av instamoments, om ni frågar mig. Ord är överflödiga, ett måste i var kvinnas flöde!

@i_hjalmarsson
Förhållandevis ny Insta-bekantskap för mig men jisses, så härligt det är att följa henne. Instamoments så det står härliga till.

Se gärna det här inlägget som ett tafatt försök till en sundare inställning till det digitala kontra verkliga livet och en del i digital-trend-tröttma-debatten. Och värt att påminna sig om i tider som dessa: inget är av nödvändighet vad det synes vara.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. plathuset

    Vilket intressant inlägg! Jag känner igen mig i den digitala tröttheten jag också, som att jag blivit väldigt mätt. Det gäller särskilt instagram, plötsligt känns det så platt och lösryckt med tjusiga bilder. Jag har fortsatt att dela bilder själv, men scrollar mer och mer sällan igenom IG-flödet. Bloggar tilltalar mig mer just nu där det finns mer plats för ord, tankar och reflektioner. Kanske är det just en trend, men en sund sådan, och vänder igen så småningom – men just nu känns människor och “verkligheten” mer intressant. Trevlig helg till dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.