Emma lynggaard

En dansk dröm – låt er inte luras, del 6

Bilden längst ner, från Charlotte Lynggaards nästan smärtsamt drömmiga hem i Danmark, är en av mina absoluta favoritbilder som jag pinnat på mitt Pinterest-konto. Ni vet, den typen av bild man stannar till vid om och om igen.

Men det var först i förra veckan som jag via Johanna Bradford förstod vem sovrummet tillhörde. Efter en kvick browsning kunde jag konstatera att det är ett välfotat hem (allt annat vore konstigt) och genast satte min låt-er-inte-luras-hjärna igång att arbeta på högvarv.

Ta en titt bilderna. Lägg märke till vilka små detaljer som skiljer, och vilken känsla det ger rummet.

Olika färger på gardin och överkast är i princip det som skiljer. Håller ni med om att rummet ser mer inbjudande ut på sista bilden? Kanske är det min förkärlek för det blåmönstrade överkastet som får mig förblindad. Kommentera gärna, det är så kul att höra vad ni läsare tycker och tänker.

Bildkällor: Här, här och här (fotat för Plaza Kvinna) i fallande ordning.
0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny