Emma hall12 (900x1350)

Har ni också för mycket förvaring?

Vad är det med oss människor och ytor? Så fort vi flyttar till större så dröjer det inte länge förrän alla små skrymslen och vrår är knökfulla (tänk Monica i Vänner och hennes garderob, den som nätt och jämt gick att få igen dörren på. Ni som vet ni vet). Därmed sagt att rubriken givetvis är en gnutta ironisk.

Är det något jag lärt mig av att bo i Sthlm i många år så är det att man måste nyttja höjden, volymen, i sitt hem. För här är kvadratmeter en sällsam (svindyr) vara.

Senast vi flyttade så var det från 80 till 135 +15 kvadratmeter. Så i vintras gjorde vi slag i sak och lät bygga en platsbyggd hallmöbel i en outnyttjad passage i hallen. Och den slukar i princip allt.

Golvet i hallen är kolmårdsmarmor som legat här sedan huset byggdes 1920.

I sittbänken ryms mängder av kuddar, filtar och leksaker.Hallmöbeln är målad med Mistel 800 (NCS S 2005-G50Y), halvblank från Beckers. När vi flyttade in här var trappen redan målad i en svagt grön kulör, men vi visste inte överhuvudtaget i vilken färgkod så vi fick testa oss fram.

Vi provmålade några färgprover som såg ut att ligga nära. Mistel 800 i halvblank visade sig ge samma intryck av färgen som den på trappen, även om det i själva verket inte är exakt samma färgkod. Otroligt viktigt att veta när ni ska måla, att beroende på hur ljuset faller in i rummet, så kan en och samma kulör uppfattas som olika, eller olika som samma.

Det vackra som hänger där på krokarna kommer från ett av mina favoritmärken Lou & Friends. Väska och kimono.

För att nyttja den stora hyllan högst upp så skaffade vi lådor från Orthex med bambulock. Jag målade locken i samma kulör som resten av hallmöbeln. På varje låda har jag satt ett foto på vad som ligger i lådan, för jag har annars en tendens att fullständigt glömma vart jag lagt saker.

Den runda spegeln kommer från By On, och den lilla hyllan är en enkel kökshylla från Ikea som jag även den målat i samma gröna.

Då var alltså våren officiellt här! Hur härligt? Nu är det bara full karriär mot sommaren som gäller.

2

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Ååhh så vackert det blev i hallen 👌👌!! Dessutom så praktiskt👍😃!!

  2. Sååå fint! Vill göra något liknande i vår hall! Anlitade ni någon snickare som byggde möbeln, eller gjorde ni det själva?

    1. Tack fina du! Det var snickare som byggde rubbet och jag som målade 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny