Emma brudbukett 4

Så lyckas du med bröllopsbuketten

I lördags var det alltså dags för mitt andra bröllopsbinderi någonsin att synas i rampljuset. Och vilket ljus sen. Solen strålade på ett sommarstint Gräddö från morgon till kväll. Vad mer kan man önska sig när man gifter sig i maj?Det var våra fantastiska vänner Jannike och Daniel som gifte sig på Daniels familjs sommarställe. Och jag hade äran att göra brudbuketten. Det fina i uppdraget var att Jannike inte gav mig en enda hint om vad hon ville ha, mer än ”Inte för starka färger” och ”Känsla av handplockat”. I övrigt fick jag hela förtroendet att skapa hennes drömbukett.

Två drömmar i en, helt enkelt.

Buketten bestod av pioner, rosor, spirea, luktärt, lejongap, nejlikor, daggkåpa, astilbe, stjärnflocka, vinterros och jasmin. Allt i vitt, ljust rosa och grönt.

Att hennes klänning var rosa var nästan för bra för att vara sant. Rosa är och kommer alltid vara min favoritfärg.

Ja, vilken klänning sen. Couture och kommer från Ida Lanto.Jannikes brudtärna fick såklart även hon en liten ljuvlig bukett.

Mina (amatörmässiga) råd till dig som fått äran att göra en brudbukett:

Välj blommor efter säsong. I sista sekund upptäckte jag att anemoner, som var den enda blomma bruden hade haft önskemål om, var en typisk vårblomma och alltså inte gick få tag i i maj.

Nyanserat. Tänk färg mer än exakta blommor. Det kan vara lätt att haka upp sig på att man vill ha en specifik blomma, men jag vill hävda att man ska gå mer på färg. På så vis undviker man misstaget i föregående punkt.

Handla i tid. Skaffa de blommor som behöver slå ut lite, några dagar innan du ska göra buketten. Som pioner och rosor. Slår de ut mer än du tänkt dig innan den stora dagen, ställ dem kyligt. De finaste pionerna och rosorna sprang jag med mellan varmt uterum och kyligt garage för att hitta den perfekta utslagningen.

Håll det kallt. Gör du buketterna dagen innan bröllopet, låt dem stå kylt under natten. I kylskåp eller garage med AC, till exempel. Snittblommor kan hålla så otroligt mycket längre än man tror om de får stå kallt..

Vatten. Sätt buketten i vatten så ofta det går under den stora dagen.

Det fanns en estetisk tanke med att buketten gick från rosa till vitt till grönt i klasar och att det spretiga skulle se bra ut i alla vinklar.

På riktigt, kan man se lyckligare ut? Jannike och Daniel, jag är så otroligt glad och tacksam för förtroendet ni gav mig.

Sist men inte minst vill jag ge det varmaste tack till min bloggkollega Nika som driver Skillad Floral Design som stöttat och peppat och besvarat alla mina (knäppa) frågor kring det här med att göra en brudbukett. Det här hade inte gått utan ditt stöd.

3

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Hjälp så fint!!!

  2. Alltså Emma! Allt! Buketten, kompositionen, blomval, den ”plockade” känslan, klänningen, bilderna, dagen. Vad fint!

    1. Men åh tusen tack, Mia! Vad gullig du är! Ja alltså allt var så fint i lördags. Kändes som en dröm. Men så var det ju också de mest kärleksfulla människor jag känner som gifte sig <3

  3. Så himlans fint det blev alltså!

  4. Helt underbar!!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny