Emma Ann bröllop 1

Bröllopsinspiration från förra sommaren

Ibland vill jag bara skrika ut min tacksamhet över Instagrams existens. Hade det inte varit för detta sociala medium hade jag aldrig fått nys om att min gymnasievän Ann från tiden på naturvetenskapliga på Per Brahe i Jönköping gått och gift sig. Eller att det var ett så tvärvackert bröllop som de var. Paret från Göteborg som ville ha ett relativt enkelt, varmt och rustikt sommarbröllop. Som så många andra. Med objektiva ögon så kan man ju inte annat än konstatera att de lyckades. Med bravur.

Foto: Gustaf Martinsson

Nu till intervjun med vackra (begåvade) Ann och jag inledde givetvis med att riva av den viktigaste frågan först.

Vill du avslöja var du köpte din fantastiska klänning?
Efter att ha haft en bild och känsla i huvudet kring vad jag önskade började jag leta runt på nätet och i ett tiotal olika bröllopsbutiker. Allt var för stort, för fluffigt, för stelt. Tillslut hittade jag en bild på Pinterest. En klänning som bara kändes så rätt. Jag letade efter den och eller något liknande i alla möjliga butiker. Hittade inget. Så då började jag kika runt efter nån som kunde sy åt mig. Och föll tillslut för Ivory & Grace i Göteborg. Jag visade bilder på den klänning jag sett på bild och hon hjälpte mig att få min dröm. De förstod direkt vad jag önskade och började sy upp klänningen till mig.

Foto: Gustaf Martinsson

Era bilder från bröllopet är så genuina och rentutav magiska. Vem har fotat?
Min tvillingbror Gustaf har fotot alla bilder från vårt bröllop. En duktig hobbyfotograf. Vi är så nöjda över det han lyckades fånga.

En favorit måste väl vara när vi innan vigsel tog foton och det blåste en del, då min slöja plötsligt blåser av – rätt i Jonathans ansikte. Kul att han lyckades fånga det! (Min anm.: Ser ni bilden? Ser ni verkligen? Jag höll på att trilla av stolen när jag såg den. Overkligt bra. Och äran ska som sagt Gustaf Martinsson ha, hobbyfotograf och tillika Anns tvillingbror som fotat dessa weltklasse-bilder).

Foto: Gustaf Martinsson

Vem gjorde din vackra bukett och vilka blommor fanns i den?
Min fantastiska bukett gjorde duktiga Marinette på Blomsterdekoratören i Varberg.  Vi förstod varandra direkt och hon överträffade mina förväntningar fullständigt. Jag önskade en slarvig plockad sommarbukett med lite mörkare inslag. Inte för gullig eller söt, så hon plockade in lite mörka blommor som chokladblomma och mörka björnbär, gräs och blommor i rosa smutsiga toner såsom nejlikor, dahlia, stjärnflocka, ros och blodtopp.

Jag kan inte släppa din klänning (läs ”besatt”). Hur kändes det när du provade den första gången?
Jag provade väl ett tiotal klänningar innan jag bestämde mig för att sy upp. Det var så enkelt när det var fel om man säger så.

Min klänning växte fram, eftersom en sömmerska sydde upp den efter mig och mina mått. Det var många provningar där det var svårt att se slutresultatet. Det var nog först på självaste bröllopsdagen som det känns helt rätt. När jag fick min bukett och slöjan var på och allt var i sin rätta miljö. Då föll allt på plats.

Foto: Gustaf Martinsson

Foto: Gustaf Martinsson

Hur kom det sig att ni valde att ha bröllopet på Strömma Farmlodge?
Vi började leta ställen nära Falkenberg, där min man är uppvuxen samt där vi idag har sommarstuga och många av våra vänner bor. Vi spenderade vår första sommar där, förlovade oss där och har många fina minnen där ifrån, så det kändes självklart. Så var vi på utflykt till Strömma en dag och föll pladask. Miljön kändes självklar, en större lokal där vi fick göra mer eller mindre vad vi ville själva. Vi kunde ha vigsel, mingel, middag och fest på samma ställe, vilket var perfekt. Vacker miljö, rustikt, enkelt, lantligt och bohemiskt.

Foto: Gustaf Martinsson

Foto: Gustaf Martinsson

Att de sedan även hade Bed and Breakfast där vi kunde göra oss i ordning innan, och där det fanns övernattning för att ha kvar vänner som ville dansa tills solen gick upp. Marina och hennes personal var fantastisk och hjälpte oss igenom alla beslut och frågetecken. De fixade höbalar till vigselplatsen, mindre bord när vi inte ville ha långbord, de fixade scen, bar, och allt i en rustik lantlig känsla. Och de var så hjälpsamma med allt. Vi kände oss otroligt omhändertagna.

Foto: Gustaf Martinsson

Vilket är det finaste minnet från den stora dagen?
Det måste vara när vi nervösa,  fnittriga och förväntansfullt promenerade ner mot vigselplatsen, förbi fikagäster på Strömma. Lite sena, med barnen i släptåg och under armen. Alla ögon på oss. När vi sen ser alla våra vänner och familjen och bandet spelar vår låt, den kärleken och värmen man kände och känslan av att ha hela den fantastiska dagen och allt som väntade framför oss. Då var det svårt att hålla tårarna tillbaka.

Foto: Gustaf Martinsson

Era tre bästa råd till blivande makar som gifter sig i sommar?

  • Kika på vilka blommor som är i säsong då ni ska gifta er, vill du prompt att en viss typ att av blomma i din bukett är det nog klokt att lägga bröllopet i anslutning till då din favoritblom finns att få tag på. Annars gäller det nog att tänka om, vilket inte alls behöver bli fel det heller, finns magiskt mycket fina blommor och duktiga florister med bra idéer.
  • Vi hade livemusik under både vigsel, mingel och festen. Det tyckte vi var värt att lägga lite extra på, och valde att lägga lite extra krut även på stråkar och blås för att få en extra dimension. Det uppskattades och bidrog till en härlig stämning och fest även på kvällen.
  • Gå på magkänsla för vad ni önskar med er dag, inte vad man eller andra förväntas göra eller vad som är traditionellt. Det är eran dag!

Tack bästa fina Ann (och Jonathan) för pratstunden. Det är en sann ära att få dela dessa vackra minnen från er dag. Jag är säker på att mina läsare kommer spricka av inspiration i sina semesterkomor runt om i landet.

(Värt att poängtera- inte en bokstav i detta inlägg är sponsrat).

5

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Fantastiskt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny