Emma 83800C01-FB1C-4ADE-B841-02F85F6B68B2

Camilla och Peters stora dag

I mina senaste inlägg har jag tyckt och vevat så mycket att jag drabbats av lätt åsiktströttma. Även inredningsmässigt är jag inne i ett tillfälligt vakuum. Ett bröllopsinlägg känns därför helt på sin plats. Detta vackra par gifte sig för, på dagen, ett år sedan.

Den här sagolika bilden dök upp i mitt instaflöde för då cirka ett år sedan. Jag stannade till och konstaterade att det var ett brutalt fint foto och brudpar. Sedan gick det upp för mig att det var bekanta vänner till oss, Camilla och Peter.

Jag fick en fin pratstund med Camilla om deras stora dag, och rev i vanlig ordning av den viktigaste frågan först.

Var köpte du din fantastiska klänning? Märket är Selfportrait, jag köpte den online på matchesfashion.com. Hade inte testat den eller någonting från det märket tidigare så jag tog hjälp av storleksguiden på sidan och mätte mig själv med en iPhone-sladd och en tumstock. När jag väl hittade den så var det en stor lättnad. Jag hade ingen egentlig bild av hur jag ville att den skulle se ut utan tänkte att jag hittar den när jag hittar den.

Jag provade faktiskt inte speciellt många, kanske tre stycken men jag tyckte att de flesta jag såg i butik inte alls såg ut som “jag”. Jag ville ha någonting som var lite annorlunda och jag ville inte heller betala en förmögenhet. Den kombinationen var kanske inte den mest populära i butikerna.

Var gifte ni er? Vi gifte oss på Arilds vingård i nordvästra Skåne. Eftersom jag kommer från Helsingborg brukar vi bila längs skånska kusten på somrarna och Arild och kringliggande byar är så himla mysiga. Sommaren innan vi gifte oss var vi ute och körde och jag frågade om vi inte skulle svänga in och kolla på vingården, jag hade ju sett bilderna från länken ovan och det såg så mysigt ut men vi trodde att det kanske var lite för litet. När vi väl kom dit var det uppdukat för ett bröllop samma kväll och det visade sig att det var helt perfekt storlek. Så vi frågade om de hade några datum kommande höst och de hade ett datum, så då bokade vi det lite spontant. Vi hade inte ens kollat på något annat ställe.

Vilket är det finaste minnet från den stora dagen? Vi hade ju gift oss i smyg tre år tidigare så den bästa stunden var nog faktiskt när vi äntligen berättade för alla. Vi hade lagt ut tomtebloss på alla platser och utbringade en skål – bad alla att tända sina bloss för att fira att vi varit gifta i snart tre år. Våra föräldrar var minst sagt förvånade! Sen var det ju verkligen kul att få höra alla tal, det var så fint.

Och den första skålen som jag och Peter tog precis efter att vi gått ut från vigseln, då kände vi oss sjukt nöjda och glada.

Era bilder från bröllopet är magiska. Vem har fotat? Vi hade Smallpigart som fotograf. Hon var helt fantastik, så professionell och trygg. Vi litade helt på henne och hade sagt att bara köra, vi kan bli smutsiga och blöta, det spelar ingen roll så länge vi har kul. Så hon tog med oss ut på Kullaberg (en nationalpark en bit från Arild) i regnet. Det var lerigt och halt, men vi hade väldigt kul och blev ganska sena till bröllopet.

Era tre bästa råd till den som planerar bröllop? 1. Ta de lugnt, det är en fest, det ska vara kul. Det behöver inte vara perfekt. Massa saker gick fel för oss, eller kanske inte fel men det var inte kanske som vi planerat. Vår DJ skulle t.ex. spela “Blommornas vals” till vår vals men spelade av någon märklig anledning “Bergakungens sal” istället. Det är ju inte ens en vals! Men Peter lyfte bara upp mig på en sväng om och sedan satte de igång dansmusik istället, verkligen inte perfekt men ganska kul att tänka tillbaka på.

2. Delegera, det finns massa som är villiga att hjälpa till, fråga efter den hjälpen och lita på att folk klarar av det ni bett om hjälp med för det kommer de att göra.

3. Regn är toppen för bilderna! Så om det inte blir fint väder så är det inte så dumt.

Tack härliga Camilla för att ni ville dela med er från er stora dag. Det här behövde mina följare, en vacker pausunderhållning i ett valvakande Sverige.

 

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny