3736832B-1E8D-4001-B646-4ED224A59CD1

Dags att använda rösten vi fick 1921

Det finns så många vindar som blåser kors och tvärs över vårt lilla land just nu. Det är bokstavligen politiskt tvärdrag. Det viner och smäller i dörrar. Och vi är så många som sitter mitt i tvärdraget och känner både frustration och hopplöshet över vad som ska hända. Vad kan jag göra? Jag som inte är politiskt aktiv, eller vågar säga vad jag tycker i större sammanhang? Och svaret är att vi är så fruktansvärt mycket mer kapabla till saker än vad vi tror. Att gräva där man står må vara ett slitet men ack så välfungerande uttryck och högst passande i detta sammanhang. Vi som orkar stå upp för vad vi tror på, vi måste fortsätta kämpa, ta diskussionerna, och framförallt, lära oss av historien.

Jag hoppas så förtvivlat att ni röstar med hjärtat idag. För att visa respekt för alla de människor som kämpat för den värdegrund som Sverige vilar på. Demokrati. Jämställdhet, öppenhet och mänskliga rättigheter. Ett samhälle med solidaritet och för alla människors lika värde.

Jag tror på människor och jag tror att människor som känner harmoni är kapabla att ge och ta emot kärlek. Och de människorna röstar inte på ett parti fyllt till bredden av missnöje.

Ni som läser detta idag, kör inte av vägen så här i sista sekund. Den sorgliga väg som SD trampat upp i vrede och missnöje är inte våra barns framtid.

Använd rösten du fick från kvinnorna 1921 för att stoppa sexisterna och rasisterna 2018.

#heyswedengovote #nejtillsd

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. 18.09.09 Mycket tänkvärda ord ?❤️!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny