emma Freska2

Alla borde anlita städhjälp

Inlägget är ett annonssamarbete med Freska

Hur många av er blev provocerade av den rubriken? Ni som blev det, jag förstår er. Fullständigt. Det kostar en hel del med städhjälp. Men nu släpper jag sargen och berättar att ja, vi har städhjälp av hemmet och nej, jag skulle inte välja bort det. Särskilt inte efter att ha testat Freska i ett par veckor. Men många är anledningarna till att jag inte strösslat med inlägg om att vi har städhjälp hemma tidigare. Låt mig utveckla mina tankar kring ämnet och vilka fördelar det medför förutom det uppenbara, att det blir rent och härligt hemma.

Investera i relationen
Jag känner så många som lever i en parrelation där det bråkas om städning, och jag tror att det många gånger handlar om att arbetet snedfördelas. Så försök att se utgiften för hemstädning som en investering i förhållandet. För det är precis var det är.

Höj statusen
Städning av hemmet är en syssla som genom historien huvudsakligen utförts av kvinnor och som med många andra typiska sysslor utförda av kvinnor, är det ett arbete som vi vant oss vid att inte betala för. “Det är ju ändå gratis”. Men städning är ett hantverk, ett påfrestande sådant, och egentligen är det konstigt att vi inte är lika benägna att betala för den tjänsten som vilken service som helst, allt från biltvätt till sophämtning. Tål att tänkas på.

Bidra till fler jobb
Behovet av städhjälp finns. Det har det alltid gjort. Det visade sig inte minst när RUT-avdraget trädde i kraft 2007 under Regeringen Reinfeldt och tjänsten blev för privatpersoner hälften så dyr, och därmed började nyttjas av fler. Innan dess var det ett arbete som utfördes i det dolda, mycket svartjobb, i princip exklusivt för personer med hög inkomst.

Hitta pengarna
Sist men inte minst, jag fattar om man inte prioriterar hemstädning. Men kanske dags att avvara något annat man unnar sig? Jag och sambon kollade nyligen över våra utgifter, ni vet de där som tickar på varje månad som man glömt och kanske inte nyttjar? Outnyttjade gym-kort, 511 olika streamingtjänster, onödiga försäkringar, prenumerationer på appar, tidningar etc. Tror ni fattar vart jag vill komma. Ett städtillfälle i månaden kanske faktiskt går att få till, fast man spontant tänker “nej, vi har inte råd”. Eller ännu bättre, ge bort hemstädning som present till någon du känner som verkligen skulle behöva det. Kan inte tänka mig en bättre födelsedagspresent eller julklapp.

Med koden whatdecoratesmyday får nya kunder som bokar regelbunden städning hos Freska just nu 20% på första städtillfället. Erbjudandet är giltigt till och med 30/11.

Tack säger jag till Freska och deras Superhjältar som gjorde detta inlägg möjligt.

 

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.