Grötbullar

Grötbullar för mina grötbullar

Här kommer ett helt vanligt recept. Inte ens en gnutta gluten- eller laktosfritt. Eller på annat sätt mat-trendigt. Men så löjligt gott och mättande. Och barnen älskar det.

Grötbullar (skulle kunna vara mellannamnet på mina barn för övrigt, ni anar inte vilka brutala mängder havregrynsgröt de kan smälla i sig till frukost)

Koka ihop 
2 dl havregryn
3 ½ dl vatten

Addera
50 g smör i gröten

Smula ner
25 g jäst i
2 dl mjölk, fingervarm med
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap eller honung

Rör ner gröten som fått svalna

Smacka i cirka 8 dl vetemjöl

Jäs i bunke ca 45 min. Baka ut. Pensla med vatten och havregryn. Jäs återigen 30 min på plåt. Gräddas ca 12 min.

Tryck gärna på lilla hjärtat om ni gillar inlägget. Hej och kram från Emma

59
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Men oj, dessa bullar med massor av Bregott hade varit drömmen! Tur för mig att det snart är helg (igen) så att jag kan ställa mig och baka dessa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny