Emma Johansson, det är jag som ligger bakom Instagramkontot @whatdecoratesmyday. Jag frilansar som skribent, fotograf och influencer, där det främst kretsar kring inredning. Och allt som är vackert. Bor i centrala Stockholm med sambo och mina två små hjärtegryn.
Boka mig för uppdrag eller samarbete? Gör ni bäst på whatdecoratesmyday@gmail.com.

Foto: Elin Kero

Grön (fj)ärtsoppa

Grön (fj)ärtsoppa

Är jag ensam om att ha barn som undviker grönsaker i största möjliga mån? Om ja, grattis och slut på bloggmeddelandet.

Min lösning på problemet stavas just nu grön ärtsoppa. Smaklökarna kanske inte gör frivolter av att läsa det så här men jag kan nästintill garantera att det är ett framgångsrecept hos de små.

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 påse frysta gröna ärter (600 g)
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 msk finriven pepparrot
  • 1 1/2 dl crème fraiche
Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja i en kastrull. Tillsätt gröna ärter, vatten och kycklingfond. Koka 2 minuter. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar. Servera soppan med finriven pepparrot och med crème fraiche.

Vill man ha lite extra protein så funkar det utmärkt med kallrökt lax till. Eller några kokta ägg, om ni frågar mig.

Vi har nytt, vitt, enhetligt vardagsporslin från Eva Solo. Vårt första någonsin. Känns s å vuxet. Second hand och loppis är ju annars mitt andranamn.

Hej och kram från ägg-älskaren som återigen blir nedrans glad om ni klickar på lilla hjärtat. Om ni gillar inlägget då, vill säga.

21

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Decorates My Day

Emma Johansson, det är jag som ligger bakom Instagramkontot @whatdecoratesmyday. Jag frilansar som skribent, fotograf och influencer, där det främst kretsar kring inredning. Och allt som är vackert. Bor i centrala Stockholm med sambo och mina två små hjärtegryn. Boka mig för uppdrag eller samarbete? Gör ni bäst på whatdecoratesmyday@gmail.com. Foto: Elin Kero

Senaste inläggen på Lovely Life

Julgranen

  Så var äntligen årets julgran på plats nere i vår matsal! Det är ju verkligen något alldeles extra det här med julgran eller hur?

21
Läs mer »

Lite jul i vårt hus

Det dröjer lite mellan blogginläggen just nu och jag försöker landa i de nya rutinerna och livet som tvåbarnsmor : ) I söndags hade vi

21
Läs mer »
Stäng meny