Emma Johansson, det är jag som ligger bakom Instagramkontot @whatdecoratesmyday. Jag frilansar som skribent, fotograf och influencer, där det främst kretsar kring inredning. Och allt som är vackert. Bor i centrala Stockholm med sambo och mina två små hjärtegryn.
Boka mig för uppdrag eller samarbete? Gör ni bäst på whatdecoratesmyday@gmail.com.

Foto: Elin Kero

En studie i mäklarfotografi

En studie i mäklarfotografi

Ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag vurmar för att analysera foton och inredning. Allra mest går jag igång på samma hem i olika skepnad. För ett tag sedan låg allas vår favoritinredningsbloggares före detta lägenhet i Göteborg ute på Hemnet. Häng med på en jämförelsetur genom hemmet.

Matplats. Det är så små detaljer som skiljer men som ger så olika känsla. I princip bara en mönstrad matta och en duk på bordet. Får ni också olika känsla, eller är det bara jag som är yrkesskadad och gör en höna av en fjäder?

Låt oss kika vidare på själva köket. (Först och främst: jag älskar de rostfria luckorna. Kan egentligen inte tänka mig något mer praktiskt i ett kök). Jag upplever det första som rörigare, trots att det återigen är minimala detaljer som skiljer bilderna åt: en bricka från Svenskt Tenn, kryddväxt istället för snittblommor och matbordet som sticker in i bild. Håller ni med? Eller jag hänger jag löst i mitt resonemang?

Hallen. Här är skillnaderna i inredningsval mer påtaglig, men älskar de små detaljerna där man ser att den senare ägaren uppenbarligen inspirerats av den förre.

Vardagsrum. Även här går detaljerna mer isär. Men jag älskar att se det lilla cafébordet med rumslinden till vänster om soffan. Jag kan liksom inte sluta undra om den förre ägaren lämnat kvar detta? Sådan otroligt onödig men underhållande info att sitta på.

Och så sist men inte minst, är det en slump med de små vita skåpen mellan fönstrena? Vad tror ni?

Hej och kram från inredningsdetaljtönten

20

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Alltså efter att ha bombats med bilder från Johannas lght i ÅRATAL känns det nästan som om någon skrivit om bibeln efter att ha sett bilderna från ägare nr 2 haha

    1. Haha så sant, spot on Jessica!

  2. Sa jatte fint inlagg!Dels for att den har lagenheten ar ju sa jattefin och sa intressant att se!Tack och mer sant please:)

    1. Hej Anna! Vad kul att du gillar det här inlägget, jag älskar själv att göra den här typen av djupdykningar och lovar att det kommer komma mer av denna typ av inlägg. Trevlig helg! Kram Emma

  3. Så kul att se hur ett hem får så olika, men ändå lika, uttryck med textilier, möbler och inredning i övrigt. Så himla fint att läsa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Decorates My Day

Emma Johansson, det är jag som ligger bakom Instagramkontot @whatdecoratesmyday. Jag frilansar som skribent, fotograf och influencer, där det främst kretsar kring inredning. Och allt som är vackert. Bor i centrala Stockholm med sambo och mina två små hjärtegryn. Boka mig för uppdrag eller samarbete? Gör ni bäst på whatdecoratesmyday@gmail.com. Foto: Elin Kero

Senaste inläggen på Lovely Life

Samarbeta eller inte samarbeta?

Detta inlägg innehåller annonssamarbeten. Allt som ofta haglar det kommentarer kring influencers samarbeten vara eller inte vara. För ett tag sedan röt Clara ifrån och

2
Läs mer »

Sputnik

  Ja nu har jag tagit mig tid att sätta upp den magiska sputnikstjärnan jag köpte förra året hos Artilleriet. Det är fortfarande en favorit,

2
Läs mer »

Utvecklingsdag hos FGL Store.

Igår tog jag bilen till Varberg för en utvecklingsdag hos FGL Store och Miranda & Kristin. Jag älskar att möta nya människor och se hur

3
Läs mer »
Stäng meny