Emma 06D40F72-B313-47CF-A022-FFD495E5156D

En studie i mäklarfotografi

Ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag vurmar för att analysera foton och inredning. Allra mest går jag igång på samma hem i olika skepnad. För ett tag sedan låg allas vår favoritinredningsbloggares före detta lägenhet i Göteborg ute på Hemnet. Häng med på en jämförelsetur genom hemmet.

Matplats. Det är så små detaljer som skiljer men som ger så olika känsla. I princip bara en mönstrad matta och en duk på bordet. Får ni också olika känsla, eller är det bara jag som är yrkesskadad och gör en höna av en fjäder?

Låt oss kika vidare på själva köket. (Först och främst: jag älskar de rostfria luckorna. Kan egentligen inte tänka mig något mer praktiskt i ett kök). Jag upplever det första som rörigare, trots att det återigen är minimala detaljer som skiljer bilderna åt: en bricka från Svenskt Tenn, kryddväxt istället för snittblommor och matbordet som sticker in i bild. Håller ni med? Eller jag hänger jag löst i mitt resonemang?

Hallen. Här är skillnaderna i inredningsval mer påtaglig, men älskar de små detaljerna där man ser att den senare ägaren uppenbarligen inspirerats av den förre.

Vardagsrum. Även här går detaljerna mer isär. Men jag älskar att se det lilla cafébordet med rumslinden till vänster om soffan. Jag kan liksom inte sluta undra om den förre ägaren lämnat kvar detta? Sådan otroligt onödig men underhållande info att sitta på.

Och så sist men inte minst, är det en slump med de små vita skåpen mellan fönstrena? Vad tror ni?

Hej och kram från inredningsdetaljtönten

22
Stäng meny