IMG_1205

Sovalkov i kattvind

Av en fortfarande hemlig anledning så var jag totalt digitalt nedkopplad och bortkopplad hela (var)dagarna förra veckan. Det jag höll mig sysselsatt med ledde bland annat fram till att jag planlöst men tvångsmässigt började surfa efter ny inspiration till vårt hem. En känsla av inredningströtthet men med starkt driv att göra om här hemma infann sig. Jag har alltid förespråkat att man ska inreda helt baserat på känsla och med saker som betyder något.

Men den känsla som jag så starkt landade i var att det är så innerligt dags för mig att börja leva lite mer som jag lär (läs som inredare, stylist, influencer), och att faktiskt börja planera mer för hur vi ska inreda vårt hem. Att skapa mood boards, känslokollage, för respektive rum och ta det därifrån. Sagt och gjort.

Först ut är barnrummet som idag ser ut ungefär så här:

Jag älskar de gamla antika järnsängarna men nu behöver barnen mer yta att leka på, så i kattvindarna där innanför väggarna ska det byggas två sovalkover. Jag tror att det kommer bli alldeles brutalt mysigt.

Jag har sonderat Pinterest och instagram och här ett urval av bilder som vi kommer utgå ifrån när sovalkoverna ska byggas:

1. Jag älskar tanken på att tapetsera även snedtaket, som i detta blommiga drömsovrum.

2. Att måla en kontrastfärg inuti sovalkoven, så fint.

3. Att ha stora lådor som smälter in i pärlsponten, som hos Marie Strenghielm, så smart.

4. Den här bilden får symbolisera att vi på något sätt ska försöka behålla känslan av gammalt och nött, nu när det antika sängarna försvinner. Jag vet inte exakt hur, bara att.

5. Utsnittet för alkoven behöver ju inte vara 90-graders vinklar. Jag gillar verkligen de sneda hörnen i detta suddiga lilla rum. Och det gröna golvet, skulle man våga?

6. Sist men inte minst, solvalkoverna ska givetvis få små gardiner eller förhängen och de ska gå i rött med små pom poms som uddkant. Jag är fullkomligt förälskad i hur fint det är med rött mot blåblommig tapet, som vi ju redan har i barnrummet.

16

Detta inlägg har en kommentar

  1. Vansinnigt fint kommer det bli! Ser fram emot att se resultatet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny