Mkarlstein-2-2

Hackar du?

I våras släppte min kontorskollega Monica Karlstein sin första bok, 99 hacks: från massproducerat till genuin inredning.

Jag måste erkänna att jag var skeptisk till om innehållet i boken skulle gravitera mot mig. Jag har alltid tänkt att DIY och hacks är antitesen till mitt inrednings-DNA. Dels för att jag är så brutalt dålig på det men också för att jag ofta tycker att det blir sådär halvbra.

Men på riktigt. Minns när Monica visade mig första utkastet till boken en regnig dag på Snickeriet i våras. Herre-min-je vad imponerad jag blev. I boken finns så otroligt mycket inspiration att hämta att hälften vore nog. Jag kan nästan inte fatta hur man kan vara så full av idérikedom som Monica. Okej, inredningsidéer kan man ju ha. Det är jag inte sen att erkänna. Men sen energin och drivkraften att genomföra dem, alltså hatten av till dig Monica.

Jag fastnade alldeles särskilt för det här hacket, en kombination av Ikeas Mosslanda tavelhylla och Kungsfors stång. Kluriga sätt att skapa förvaring för små utrymmen är något som mitt inredningshjärta klappar extra för. Och den här typen av hylla är något jag letat efter i flera år. Tänk den här hyllan på en lång rad över köksbänken, där man både kan hänga och ställa de köksprylar man använder mest hela tiden? Så löjligt smart.

Eller varför inte i hallen. Eller i barnrummet. Eller på toaletten. Ja ni fattar. Ett hack som funkar i hemmets alla rum.

I samband med att Monicas bok lanserades frågade hon mig om jag kunde tipsa om något hack jag hade gjort. Jag garvade lite inombords. Framför mig såg de misslyckade försök jag gjort under åren som inte ens kvalar in i en container på sortergården.

Men som av en tillfällighet sprang jag på ett hack i sann, äkta Emma-anda, när jag var på semester i Norrland för några veckor sen. Några av våra närmsta vänner har ett underbart sommarställe i Överkalix och där finns detta magiska sovrum.

Med två myggnät modell Solig från Ikea kan man skapa denna fantastiska sänghimmel för en dubbelsäng. Helt enkelt genom att sätta samman de två ringarna i vardera nät. Genialt om ni frågar mig. Och helt nödvändigt om man spenderar sommaren i Norrland.

18
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jimmy Parat

    Wow I did not know there was such a book dedicated to life hacks ! Thanks !

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.