midsommar_blogg-18

Midsommar i mitt hjärta

I annonssamarbete med Arvid Nordquist Vinhandel

Inlägget är ett samarbete sponsrat av Arvid Nordquist Vinhandel och KWV Cuvée Rosé. KWV Cuvée Rosé, är ett mousserande vin som är halvtorrt och fruktigt med toner av jordgubbar och passar mycket bra som ett sötare dryckesinslag till efterrätt, såsom till välkomstdrink.

Nu gott folk så ska vi prata lite midsommar. Midsommar är min julafton, min student, mitt nyår. Jag älskar midsommar något så obarmhärtigt. Och att Carl-Philip föddes på midsommarnatten 2014 minskade inte direkt min kärlek till midsommar.

För mig är det nästan terapeutiskt att planera och duka fint. I år satsar jag på så klassikt det bara går. Rutigt, blått och vitt med prästkrage och blåklint i vasen. Till välkomstdrink serveras ett välkylt KWV Cuvée Rosé som är fruktigt och lätt, med toner av jordgubbar och tropisk frukt. Och hos oss blir man inte chockad över maten. Färskpotatis, sill, knäckebröd, gräddfil, rödlök, gräslök och den lilla västerbottenostpajen. Mycket mer än så behöver man inte för att känna smaken av svensk sommar. Vill man vara lite mer vågad kring maten så kan jag varmt rekommendera två recept på sill med soja- och vitlökssill samt ingefärs- och limesill som man hittar på Arvid Nordquists online magasin SMAKA.

Ett busenkelt tips för att piffa vinglasen är att knyta en liten sommarbukett runt glaset.

Det är verkligen inte konstigt att midsommar vid sidan av julen är vår viktigaste högtid i Sverige. Att vi firar ljuset och grönskan i vårt annars mörka land är inte svårt att förstå, och som en markering för stundande sommar och ledighet.

I år ska jag nog övertala vännerna om att vi ska ha en egen midsommarstång att maja. Inte helt oväntat är det jag som varje år övertalar alla att göra varsin krans.

Jag älskar att använda de mest klassiska midsommarblommorna, som en hyllning till vår fantastiska natur.

Porslinet är vårt älskade Royal Copenhagen som jag ropade hem på auktion för flera år sedan. Kan inte tänka mig ett mer klockrent porslin till midsommar.

I servisen ingick hela sex stycken sockerskålar. Jag har hittills bara haft dem som prydnad i vitrinskåpet. Men så slog det mig att man kan använda dem att servera i. Känns liksom lite extra fint att få en egen liten skål med lock.

Åh vad jag älskar runda bord. Så att alla gäster kan känna samma gemenskap och möjlighet att prata med alla över bordet. För mig har runda-bords-samtal en egen innebörd.

Blåklint är en av våra ätbara blommor så passa på att garnera maten med dem till midsommar.

Ta hand om varandra i sommar. Håll er utomhus oavsett väder. Och glöm för guds skull inte att plocka sju sorters (eller ska det vara nio?) blommor att lägga under huvudkudden på midsommarnatten.

 

18
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Inga-Lill Johansson

    FULLSTÄNDIGT UNDERBARA BILDER 🌿💛🌺💚🌸🤍🌱🌼💙!!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.