Malung-1-2

Sommarens klickraket finns i Malung

Det vore nästan tjänstefel att att inte skriva om detta hus om man kallar sig själv inredningsinfluencer. Men också fel på ett privat plan med tanke på att min systers man kommer från Malung. Vi har spenderat många semestrar i Malung och passerat denna gård otaliga gånger.

Och självklart har jag vridit på huvudet både en och två gånger när vi åkte förbi detta säregna hus. Men vem hade kunnat ana att det skulle var lika vackert, om inte vackrare, på insidan?

Golvet, tapeten och blommorna på kakelugnen. Jag orkar helt enkelt vad fint det är.

Och detta k ö k. Original från när huset stod klart 1915, med vissa justeringar från -30-talet. Så oförstört och så sällsamt unikt.

En av husets salar. Det finns så mycket jag graviterar mot i detta rum: kökssoffan, det lilla tvättbordet med rakspegel, skomakarlampan i taket, tavlornas placering på väggarna.

Tavlan, soffan och lilla lampan i taket. Jag sväljer det med hull och hår.

Överkast med kombinerad sängkappa. Det sätter jag högst upp på min DIY-lista.

Tavla mitt i fönster- genialt!

Och verkstan/ateljén. Kan vi prata lite om att det är den finaste vi sett? Golv i ljust grönt. Det ska vi banne mig ha här i sommarhuset i Överkalix.

Sista bilden från detta drömhus blir det välbevarade funkisköket. Om du som köper gården i Malung läser det här inlägget så kan du väl lova mig att jag får komma och fika nästa sommar? Jag kommer ej kunna släppa detta magiska hus.

Som vanligt blir jag evinnerligt glad om ni klickar på det lilla hjärtat.

 

66
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Rickard

    Så underbart hus. blir riktigt varm o får myskänsla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.