Hemma hos Stina-18

Hemma hos grundaren till Pillowmine – Stina Hagström

Inlägget innehåller annonslänkar

Här följer ett inlägg som fått marinera ett tag. Helt enkelt för att det senaste året har varit fullspäckat (läs FÖR fullspäckat och det var också en stor anledning till att jag behövde boken som jag och Maria gjorde). För exakt ett år sen åkte jag och Carl-Philip över till härliga Stina Hagström som jag lärde känna när vi båda deltog i Vem bor här? och fotade ett hemma-hos-reportage för Lovely Lifes räkning. Stina bor i Tallkrogen, Stockholm, och huset är ett egnahemshus som byggdes 1936-1938. 2015 byggdes huset ut med 40 kvadrat och idag är det 124 kvadrat.

HEJ STINA! BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV
Jag är egenföretagare och frilansar inom inredning, utbildning och grafisk formgivning. Här kan man läsa mer om vilka uppdrag jag gör stinahagstomdesign och stinahagstrominterior. Jag driver även inredningsmärket Pillowmine.

VILKA BOR HÄR?
Stina Hagström 52 år, inredare, designlärare och grafisk formgivare. Driver även inredningsmärket Pillowmine.
Christer Karlsson 52 år, ekonom och trummis
Matilda Hagström 21 år studerar på Handelshögskolan.
Elin Hagström 17 år börjar tredje året på ekonomisk linje på Östra Real.

HUR STORT ÄR HUSET OCH NÄR ÄR DET BYGGT?
Huset är ett egnahem hus som byggdes 1936-1938. Vi byggde ut 40 kvadrat 2015. Nu är huset 124 kvadrat.

BERÄTTA LITE OM TALLKROGEN
En mysig del av Enskede med hyreshus, studentlägenheter och egnahems hus. Bra mix! Nära stan- 10 minuter med tunnelbana till Söder. Ett litet centrum med ICA, 2 pizzerior, Indisk och Thairestaurang.

VAD ÄR NI MEST STOLTA ÖVER?
Att vi ritade tillbyggnaden själva och att trappan till övervåningen blev så luftig och härlig!

VAD ÄLSKAR NI MEST MED ERT HEM?
Tillbyggnaden blev ett lyft när vi flyttade köket till baksidan så vi kommer direkt ut på altanen. Tidigare hade vi ett pyttelitet kök på framsidan mot gatan.

VAD GILLAR NI MINST MED ERT HEM?
Vi har inte inrett källaren-bara ritat på en tvättstuga/badrum. Nu har vi bara en liten toalett/dusch, vilket är lite för en familj!

VAD FÖLL NI FÖR NÄR NI HITTADE ERT HUS?
Vi ville ha ett tvåvåningshus i Tallkrogen och de är sällsynta. Huset hade ett så stort renoveringsbehov att vi bara stannade 10 minuter och sen gick. Efter några dagar tänkte vi om! Vi föll för att huset inte var sönderrenoverat utan hade de gamla detaljerna kvar!

HUR TÄNKER NI NÄR NI INREDER ERT HEM?
Jag använder gärna gamla grejer och ger dem nytt liv. Jag vill ha minnen i hemmet-saker som betyder något! Gillar inte tanken på att bara följa trender och byta ut allt hela tiden. Komplettera och måla om det man har känns mer hållbart i längden. För att knyta ihop rummen jobbar jag med en sammanhållen färgskala. Jag tycker färg är viktigt och det gör mig glad, så mycket färg blir det! Sen tänker jag praktiskt med mycket inbyggd förvaring. Hellre planera och rita förvaring från början än att köpa till förvaringsmöbler efter hand. Det kan ge ett väldigt rörigt intryck.

Skärbräda från Stinas egna märke Pillowmine.

Affisch Tallkrogen från Pillowmine.

VILKA ÄR ERA BÄSTA RÅD NÄR DET KOMMER TILL INREDNING?
Personliga saker gör hemmet mer levande. Tänk igenom vilken känsla man vill ha i hemmet. Romantiskt, minimalistiskt, industriellt, retro… Leta bilder på Nätet och sätt ihop en moodboard som alla gillar. Se vad man kan göra av det man redan har och komplettera, måla om eller tapetsera. Blanda gammalt och nytt. Våga färg! Välj en favoritkulör att utgå från och hitta en färgskala utifrån den. Här kan man ta hjälp av en inredare för att få hjälp med allt från moodboards till 3D ritningar av hela huset.

I sovrummet sitter den klassikern tapet Eldblomman från Svenskt tenn.

Väggfärgen i dottern Elins rum kommer från Lady Minerals, kulör Gryning, 1269/2502-Y17R.

SKAPA STILEN – HEMMA HOS STINA HAGSTRÖM 

1. Tapet, Ellos  // 2. Taklampa, By Rydéns  // 3. Grönt skåp, Bloomingville  // 4. Grön vas, Marimekko // 5. Vas, Hay // 6. Blått skåp, Homeroom // 7. Tapet Påsklilja, Duro // 8. Kudde, Åhléns // 9. Serveringsvagn, Design House Stockholm // 10. Skrivbord, Nordform // 11. Pall rotting, No. 60, Ton

Jag blir så nedrans glad om ni vill klicka på det lilla hjärtat. Ett litet betyg på att ni gillar det jag gör.

31
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.